ABOUT YOU празнува 1 милион поръчки в България с много специална кампания, наречена ABOUT YOU WOOHOO

ABOUT YOU се гордеят, че от откриването си на българския пазар през октомври 2020 са създали 1 милион специални моменти с 1 милион поръчки и отбелязват това с много специална кампания. През февруари 2022 г. модният онлайн магазин помоли своите клиенти да изразят креативността си като създадат и качат клипове, чрез които да покажат защо обичат ABOUT YOU с шанс да спечелят 10 000 лева. Накрая избраните победители и техните видеоклипове бяха използвани за създаването на всички маркетинг материали, включително телевизионна реклама, стартираща през месец април, по случай отбелязването на кампанията.

Всички участници в кампанията бяха помолени да качат своите видеоклипове, чрез които показват какво харесват в ABOUT YOU и какво ги кара да реагират с “WOOHOO!”. Като награда за това, те получиха ваучер за -50%. От изпратените над 1300 видеоклипа бяха избрани петима победители, които ще участват във втората фаза, която включва голяма телевизионна кампания със старт на 1 април.

“Фактът, че само година и половина след влизането на ABOUT YOU в България толкова много хора вече ни се доверяват като клиенти, определено е нещо, което си заслужава да се отбележи със специален повод – създаването на тази кампания. За нас най-важното бе да насочим вниманието към нашите клиенти, не просто да ги включим като част от кампанията, но и да ги оставим да говорят сами за себе си”, обяснява Фемке Болинг – Директор Бранд и Реклама в ABOUT YOU.

Тази креативна кампания има не само доказан положителен ефект върху имиджа на бранда, но и показва по много естествен начин как модният онлайн магазин се възприема от българските потребители и каква стойност има той за тях. Разделяйки кампанията си на две фази, ABOUT YOU съчета от една страна много естествен подход, чрез участието на хората в конкурса през първата фаза, и от друга страна много активиращ подход във втората фаза, два месеца по-късно, фокусирайки се върху привличането на още повече нови клиенти.

В първата фаза ABOUT YOU успя да убеди над 1300 участници да качат много изобретателни видеоклипове, в които изразяват благодарността си към компанията. Клиповете бяха прегледани от творческия екип на бранда, който избра най-забавните, интересни, креативни и сърдечни видеоклипове, които ще станат част от телевизионната кампания, започваща през април. Кампанията е подкрепена от повече от 130 български инфлуенсъри като Дарина Йотова (@darnadude), Александра Петканова (@aleksandra_petkanova), Явор Янакиев (@100kila), Даниел Петканов (@daniell_petkanov) и Калоян Димитров (@ballancho), които популяризират конкурса в Instagram и TikTok. Чрез тези канали ABOUT YOU постигна най-голям успех в достигането на възрастовата група между 16 и 24 години (gen Z) в България.

ABOUT YOU навлезе на българския пазар през 2020 г. с кампания, включваща тийзър фаза, последвана от официалното пускане на платформата, и оттогава се утвърди като най-важната онлайн модна платформа в страната. Тъй като концепцията на кампанията ABOUT YOU WOOHOO се оказа толкова успешна, тя ще бъде въведена и на други пазари.

Свързани публикации