Академия „Изпечи с любов“ се завърна с нови курсове за любители-пекари

Обученията се провеждат в новооткритата мултифункционална зала „София Мел“

Инициативата Академия „Изпечи с любов“, която събира на едно място любители-пекари, се завърна с поредица от кулинарни курсове, посветени на тънкостите в процеса по приготвяне на печива. Практическите семинари се провеждат в новата мултифункционална зала „София Мел“ и се радват на засилен интерес от страна на начинаещи пекари. Академия „Изпечи с любов“ се провежда за пръв път през 2017 г. и оттогава стотици любители-пекари преминават през курсовете и усвояват успешно традиционни и иновативни похвати за приготвянето на сладки и солени печива.

Инициативата е разделена на тематични курсове, като в рамките на 5 часа начинаещите пекари се запознават с основните видове тестени изделия – хляб, баница, пица, фокача, кифли, занаятчийски хляб, козунак и курабии. За да бъде максимално ефективно обучението, всяко занятие е разделено на теоретична и практическа част. По време на заниманията участниците успяват да проследят и да участват в целия процес по приготвянето на рецептите – от замесването на тестото до финалното украсяване на готовия продукт. Най-голям бе интересът към тематичните курсове за приготвяне на коледни сладки и дърпана баница, които се резервират изцяло и за много кратко време.

Записалите се за кулинарните курсове имат възможността да използват модерното кухненско оборудване в зала „София Мел“, което включва разнообразни миксери и професионални конвектомати за печене. За безопасната употреба на всички машини се грижи технологът Емилия Николова, която има дълъг професионален стаж в областта на хлебопроизводството и мелничната промишленост. По време на всеки курс тя помага на начинаещите пекари да развиват своите умения и да постигат отлични резултати в изпичането на тестени изкушения.

Мултифункционалната зала „София Мел“ беше тържествено открита в края на есента с кулинарна демонстрация и много настроение. Помещението се състои от конферентна и кухненска част и е подходящо за провеждането на лекции, семинари, бизнес конференции и тиймбилдинги. Освен че се отдава под наем за външни събития, зала „София Мел“ е и новият домакин на Академия „Изпечи с любов“, която превръща любителите-пекари в истински майстори на сладките и солените печива.

Записването за Академия „Изпечи с любов“ става бързо и лесно в сайта на София Мел, като там могат да бъдат проследени и свободните места за всеки курс: https://sofiamel.bg/bg/academy/.

Свързани публикации