BILLA дарява преносими четящи устройства на незрящи младежи

От 2015-та година насам веригата си партнира със Съюза на слепите, дарявайки близо 90 000 лв. в подкрепа на 2500 души 

BILLA България продължава да развива своите социално отговорни инициативи в подкрепа на незрящите хора в България. За втори път през последната година веригата дари специализирани лаптопи и иновативни четящи устройства на младежи с нарушено зрение. Партньорството на BILLA със Съюза на слепите стартира през 2015 г., като досега компанията е предоставила безвъзмездна финансова помощ на стойност близо 90 000 лв. в подкрепа на 2500 души със зрителни увреждания. 

С подкрепата на веригата, незрящите младежи получават не само технологични инструменти, но и признание за техните успехи и потенциал за развитие в академичната сфера. Тримата учащи, избрани да получат устройствата, са показали силна мотивация и високи резултати в своята сфера на образование. И тримата са се насочили към хуманитарни дисциплини –английска филология, корейската филология и журналистика. 

Преносимите устройства PEARL, пригодени за ежедневните нужди на хора с нарушено зрение, дават мигновен достъп до печатни текстове, чрез сканиране. Благодарение на технологията, могат да бъдат разчетени текстове от книги, вестници, списания, сметки и финансови документи. В българската версия на програмата, гласовете, които озвучават текстовете, са на едни от най-популярните ни актьори в дублажа – Гергана Стоянова, Христина Ибришимова и Александър Воронов. 

За поредна година BILLA България затвърждава своята подкрепа към общността на незрящите българи. Компанията е първата хранителна верига, която въвежда иновативна брошура за хора с нарушено зрение. По този начин BILLA разкрива повече потребителски възможности на хората със зрителни увреждания, като допринася за тяхната по-лесна интеграция в обществото.

Свързани публикации

Производството на безалкохолни напитки и бутилирани води е сред основните причини за развитието на пазара на труда на регионално ниво

Въздействието на отрасъла е в пъти по-значително върху малките регионални икономики, показва изследване на Института за пазарна икономика…