BILLA отчита дефлация при продажните си цени

BILLA България отчита близо 2% дефлация на регулярните си продажни цени за февруари, при 0.6% инфлация при хранителните стоки и напитките за страната. За втори пореден месец най-осезаем е спадът на цените в BILLA при млечните и замразени продукти – с 8.3% спрямо февруари 2023 г. При плодовете и зеленчуците дефлацията за февруари е близо 5%, а в категорията основни храни (ориз, брашно, захар, олио, варива) – близо 4%. Веригата отчита още дефлация при консервираните храни, напитките и козметиката.

 „Високата инфлация през 2023 г. беше сериозно предизвикателство, както за потребителите, така и за бизнеса, затова можем да кажем с облекчение, че тази тенденция се обръща. В BILLA следим регулярно динамиката в цените на европейските борси и сме щастливи, че голяма част от нашите доставчици откликнаха на призивите ни и отразиха спада при разходите за транспорт, електроенергия и суровини. Това ни кара да гледаме по-оптимистично на настоящата година, защото нашият стремеж е трайното намаляване на регулярните цени навсякъде, където пазарните условия го позволят. Данните от последните месеци категорично показват, че нашите усилия в тази посока дават резултат.“ – коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Водещ приоритет за веригата е да предлага качество и достъпни цени на своите клиенти в цялата страна. В името на този ангажимент, компанията предприема редица действия за оптимизация на вътрешните процеси, стратегически подобрения по отношение на асортимента и разширяване на портфолиото от собствени марки. През есента на 2023 г. BILLA обнови лоялната си програма, за да предостави възможност на клиентите да трупат бонус ваучери с всяка покупка, като всяка седмица веригата провежда мащабни промоционални активности, включващи над 1300 специални оферти.

Свързани публикации

Близо 1/3 от най-големите европейски компании целят да достигнат нулеви нетни емисии до 2050 г., показва проучване на технологичния гигант Accenture

Брандовете, приели политики в тази област в последното десетилетие, са постигнали 10% понижаване, докато при останалите е налице…