Българин номиниран за ПР-лидер в световен план за четвърта поредна година

Любомир Аламанов е единственият комуникационен специалист в света, номиниран за четвърти пореден път в престижната категория на ICCO Global Awards

SiteMedia Consultancy е номинирана за Независима агенция на годината

Най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) публикува номинациите си за най-добри агенции и професионалисти в ПР-сферата за 2021 г. в ежегодните си ICCO Global Awards. Любомир Аламанов, управляващ партньор на SiteMedia Consultancy, за четвърта поредна година е номиниран в престижната категория „PR Leader of the Year“. Той е единственият българин, достигал до финала на авторитетните награди и единственият комуникационен специалист в света, получавал четири поредни номинации.

В същия конкурс SiteMedia Consultancy е номинирана за Най-добра независима агенция на 2021 г., както и в категорията Digital and New Media Award. Сред финалистите са кампании и проекти на световни агенции като FleishmanHillard, Ketchum, Hill+Knowlton, Weber Shandwick, и много други. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 2-ри декември 2021 г.

Признанието за Любомир Аламанов идва само дни, след като той спечели награда за „PR Professional of the Year“ на Platinum PR Awards 2021, организирани от най-авторитетната световна медия за комуникации PR News.

„Приемам тези номинации като поредно доказателство за изключително високото ниво на българския комуникационен пазар. Не случайно толкова много български агенции и специалисти печелят международни награди. Номинациите са и подарък за 20-ия рожден ден на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА). През 2005 г., когато се присъединихме към ICCO, ние всички черпихме световен опит и се учихме. А днес сме на първите места и диктуваме тенденциите за развитие на сектора”, сподели Любомир Аламанов и допълни: „В ситуация на глобална криза, когато бъдещето е неясно, професионалната комуникация може да спасява животи и да сплотява обществата. Кризисният мениджмънт, управление на промяната, комуникация на адаптацията са само някои от бъдещите насоки за развитие на пазара ни. От всеки един от нас и от всички ни като общност зависи колко усилено ще работим и как ще развиваме комуникационната сфера. Потенциалът ни е огромен, само трябва да продължим и да покажем още много добри практики и прекрасни примери.“

Любомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 25 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Lidl, Heineken, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а през 2017 г. една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР-професията – „50 Game-Changers of PR“. През 2018 г. The Holmes Report го посочи в престижния списък „Innovator 25 EMEA 2018“. А най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го отличава четири години поред с номинация за „PR Leader“ за целия свят в престижните Global Awards 2018, 2019, 2020 и 2021. PR News го номинира за „CEO of the Year 2019“ и „PR Professional of the Year 2021“ на престижните Platinum PR Awards, а агенцията му SiteMedia Consultancy е обявена за „Agency of the Year 2019“  за целия свят, както и получи почетно отличие „Agency of the year 2021”. Любомир Аламанов е съосновател на Българската асоциация на ПР-агенциите (БАПРА) и неин пръв Председател на Управителния съвет. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността.

Целият списък с номинации по категории на ICCO Global Awards 2021 може да видите тук.

За SiteMedia Consultancy

SiteMedia Consultancy (www.sitemedia.bg) е ПР-агенция, специализирана в класически и иновативни комуникационни услуги като Employer Branding, Time Management, Talent Development, Community Branding, Risk Assessment, Change Management Communications и други. През последната година агенцията разработи успешни комуникационни кампании както за големи международни компании като Lidl, Coca-Cola, HP Inc., Microsoft, Загорка, част от Хайнекен, Beiersdorf, Henkel, Settle и други, така и за иновативни стартъп идеи. За последната година агенцията е получила над 30 световни награди и номинации. SiteMedia Consultancy е единствената българска компания, обявена за едно от най-добрите работни места в ПР-сферата за целия свят за 2018 и 2019 г. През 2019 г. SiteMedia Consultancy бе обявена за Агенция на годината за целия свят на PR Platinum Awards и на Agency Elite Awards, както и за Най-бързо развиващата се агенция за 2019 г. за целия свят. През 2020 г. SiteMedia Consultancy спечели наградите за „Digital Team of the Year“ на ICCO Digital Awards 2020, „Game Changer“ на Digital PR Awards 2020 и много други. През 2021 г. агенцията получи почетни отличия на престижните Platinum PR Awards – „Agency of the year” в категорията 6 до 25 служителя и в категорията “Re-Branding / Re-Positioning” за кампанията Nivea #daretowowandcare.

За International Communications Consultancy Organization (ICCO)

International Communications Consultancy Organization (ICCO) е най-голямата световна организация на ПР-компании и национални асоциации. В нея членуват браншовите организации на 55 държави от всички краища на света – Европа, Африка, Азия, Близкия Изток, Северна и Южна Америка, Австралия. Общо тези организации представляват над 2500 комуникационни компании. ICCO се стреми към повишаване на професионалните стандарти, въвеждане на етични норми, хармонизиране на комуникационната консултантска практика, както и споделяне на познание. България, в лицето на Българската асоциация на ПР агенциите, е пълноправен член на ICCO от 2006 г. ( https://iccopr.com/ )

Свързани публикации

Илия Гърков става Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс“

Досегашният старши вицепрезидент „Оперативни дейности“ в Европа поема още по-големи отговорности в минната компания Висшето ръководство на канадската…