„Персенк Инвест“ инвестира над 16 млн. лв. в нов завод за бетонови изделия

„Персенк Инвест“ откри нов завод за бетонови изделия в село Хаджиево, община Пазарджик. Със значителна инвестиция, надхвърляща 16 млн. лв., компанията залага на модерно оборудване и иновативни технологии, утвърждавайки се като водещ производител на пазара. Високотехнологичният и напълно автоматизиран работен процес гарантира прецизност и високо качество на производството.

„Откриването на новия завод за бетонови изделия „Персенк“ е резултат от постоянния ни стремеж към иновации и развитие. Нашата мисия е да поставим нови стандарти в индустрията, като предоставяме продукти с изключително качество, които да отговарят на високите изисквания на нашите клиенти.” сподели Иван Георгиев, управител на „Персенк Инвест“.

„Персенк“ е първият производител на бетонови изделия в България, който има пълен контрол върху основните суровини, от които зависи качеството на крайния продукт, а именно инертните материали. Компанията има над 14 години опит в добива и преработката им. „Нашата цел винаги е била да намалим добива на инертни материали и да ги използваме само за нуждите на собственото си производство.“ добави Иван Георгиев, управител на „Персенк Инвест“.

Заводът използва уникалните за България полиуретанови дъски в производството си, които значително подобряват уплътняването на продуктите и предотвратяват дефектите при изработката на тънки бетонови изделия, а също така позволяват производството на широкоформатни продукти. След изработването, изделията се сушат в напълно изолирана сушилна камера, където подлежат на постоянен контрол на топлината и влагата. Това гарантира не само високото качество на продуктите, но и еднаквост на цветовете им.

За цветните си изделия „Персенк“ използва гранулирани пигменти за оцветяване на бетона. С висококачествени гранулати и изключително прецизна дозираща система за 6 цвята, компанията постига по-голяма устойчивост на цвета и създава възможности за изработка на уникални персонализирани изделия, които отговарят на специфичните изисквания на клиентите.

Компанията си партнира със световните лидери при технологиите за бетони HESS GROP, EIRICH, WASA, като това предоставя прецизност и контрол на производството. Заводът за бетонови изделия е оборудван с най-съвременните технологии, които съответстват на високите международни стандарти в индустрията.

Свързани публикации