Чрез Settle даряването на средства в помощ на засегнатите от войната в Украйна е по-бързо и лесно

Потребителите, които даряват средства чрез дигиталния портфейл, не заплащат допълнителни такси върху дарената сума

Една от основните цели на норвежкия доставчик на мобилни разплащания Settle е да предоставя възможност на хората да изпращат средства мигновено, по всяко време и без допълнителни такси, както в ежедневието си, така и в екстремни ситуации. Именно следвайки този свой принцип, от Settle България предоставят възможност на всички потребители на дигиталния портфейл да даряват финансови средства безконтактно, бързо, удобно и без утежняващи такси. Всеки желаещ да подкрепи засегнатите от войната в Украйна, чрез Сдружението на Украинските Организации в България „Мати Украйна“, вече може да го направи за по-малко от минута с помощта на Settle. Основното преимущество на даряването на средства чрез мобилното приложение е това, че дарителите не заплащат никаква допълнителна такса върху дарената сума.

Даряването на средства по тази кампания се осъществява благодарение на партньорството на Settle с дарителската платформа DMS, администрирана от Българския дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността“. Една от кампаниите в DMS е тази на BCause и сдружение „Мати Украйна“ за набиране на средства за хранителни пакети, дезинфектанти, хигиенни и медицински материали и други, от които се нуждаят пострадалите деца и възрастни украински граждани, които нямат възможност да работят и учат или да живеят при нормални условия в собствените си домове.

„Мисията на Settle е да свързва хората. Ето защо предоставяме на потребителите си възможността да изпращат пари не само на близките си, в страната и в чужбина, но и на хора в нужда, както и благотворителни  организации. Благодарение на партньорството ни с DMS, потребителите на Settle могат да изпратят дарения за каузите на граждански организации, сред които е и „Мати Украйна“, споделя Детелина Момчева, икономически директор на Settle за България, и добавя:  „Вярваме, че отговорният бизнес е този, който дава добър пример на своите потребители, именно затова ние от Settle България също се включваме в дарителската кампания на СУОБ „Мати Украйна“ с парично дарение“.

Процесът по изпращане на дарения е изключително бърз и лесен, както всяка една от предлаганите от приложението услуги. Потребителите на дигиталния портфейл на Settle могат да изпратят своята подкрепа за по-малко от 1-2 минути. От тях се изисква единствено да влязат в приложението на Settle, да изберат сдружението, да въведат желаната сума и само след още един клик – дарението е изпратено. Паричното дарение пристига веднага при получателя, а подателят не заплаща никакви такси. Допълнително улеснение за получателя е това, че не трябва да чака дълго, какъвто е процесът при банковите трансакции, а получава парите веднага. Както и при останалите услуги на Settle, и в този случай изпращането на пари е без допълнителни такси – сумата, която се изпраща е изцяло за подкрепа на засегнатите от войната в Украйна.

Всеки желаещ да се включи, може да го направи бързо и удобно като само сканира QR кода по-долу и въведе сумата, която иска да дари.

Свързани публикации