Coca-Cola Без Захар Лимон с престижна награда в националния конкурс на Съюза по хранителна промишленост

Новото нискокалорийно попълнение в портфолиото на Coca-Cola бе отличено в петнадесетото издание на конкурса „Хранително-вкусовата промишленост в България – нови продукти и технологии 2022 г.“

Новата Coca-Cola Без Захар Лимон спечели престижна награда в категорията „Краен продукт“ на петнадесетия национален конкурс „Хранително-вкусовата промишленост в България – нови продукти и технологии 2022 г.“. На специална церемония, в Деня на хранително-вкусовата промишленост – 7 декември, заместник-министърът на земеделието, храните и горите Крум Неделков връчи заслуженото отличие на последното попълнение при нискокалорийните алтернативи на Coca‑Cola – Coca-Cola Без Захар Лимон. Конкурсът бе част от XIX Национална научно-практическа конференция на тема: „Хранителната индустрия в България – настояще и бъдеще”, организиран от Съюза по хранителна промишленост към ФНТС, а Кока-Кола ХБК България бе отличена и за цялостния си принос и подпомагане на дейността на Съюза.

„Благодарим за признанието! Основният ни стремеж е да разширяваме портфолиото си както с иновативни продукти, които отговарят на търсенето и промените в начина на живот на потребителите, така и с нови и вълнуващи вкусове на предпочитаните от тях напитки. Това ни мотивира да предложим и нова свежа и дръзка нискокалорийна алтернатива в лицето на Coca-Cola Без Захар Лимон. Благодарение на вълнуващия си нов вкус и отличителния си жълт облик, само в рамките на няколко месеца, тя спечели сърцата на потребителите, които предпочитат напитки без или с намалено количество захар и калории. Днешната награда е признание за усилията и отдадеността на целия екип на Системата на Кока-Кола в България“, сподели Ива Михова-Митровска, мениджър „Регулаторни въпроси и публични комуникации” в Кока-Кола ХБК България.

Основната цел на наградите „Хранително-вкусовата промишленост в България – нови продукти и технологии 2022 г.“, които се проведоха в рамките на XIX Национална научно-практическа конференция, е да насърчат връзката между българската наука и представителите на бизнеса, работещи в хранителната и питейна индустрия. В тазгодишния, петнадесети подред, конкурс участие взеха десетки организации, разработили и внедрили нови продукти, както и производители на храни и напитки, които са разработили или внедрили в производството продукт и са го пуснали за продажба на пазара в България.

Свързани публикации