Coca-Cola е най-силният бранд в категорията на газираните безалкохолни напитки в България

Марката е и вторaта най-силна след Google на националния пазар у нас според проучването Superbrands

Coca-Cola продължава да е най-силният бранд в категорията на газираните безалкохолни напитки в България според независимото проучване на потребителския сегмент на българския пазар по инициатива на световната организация Superbrands, което се провежда за осми път у нас. Марката се нарежда на второ място след Google в националната класация на всички брандове в страната.

Superbrand е марка, която е изградила отлична репутация в своя сектор и предлага значителни материални и емоционални предимства пред конкурентите. За целите на изследването номинираните марки бяха позиционирани в 27 категории. Глобалната организация предоставя право само на квалифицираните брандове да участват в официалната публикация за България за 2021/2022 г., а участието в промоционалната програма Superbrands е само по покана на организацията.

Методиката на подбор и оценяване на брандовете е универсална за всички страни, реализиращи програмата Superbrands. Селективният процес се осъществява на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимото експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и чрез национално гласуване на потребителите в интернет. Това дава възможност експертното мнение да се разгледа успоредно с мнението на потребителите.

Свързани публикации