Екипите на МЕУ приключиха техническите проверки по машините за гласуване

Екипите на Министерството на електронното управление приключиха необходимите дейности и проверки от удостоверяването на техническите устройства за машинно гласуване. Експертите продължават интензивната и непрекъсната работа по техническото оформление на доклада.

Министърът на електронното управление Александър Йоловски бе информиран и уверен от експертите, че препоръката в доклада ще бъде за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията за техническата спецификация, с която той ще се съобрази.

Министерството на електронното управление е в непрекъсната връзка с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация, като е създадена оперативна организация за своевременното завършване на процедурата в рамките на днешния ден.

Свързани публикации

“Кендал за ABOUT YOU” представя основната есенно-зимна колекция с много лична кампания: Кендал пренася своите фенове в детската си мечта – да живее в ранчо за коне

На 4 декември в 19 ч. модният онлайн магазин ABOUT YOU представя своята основна лимитирана колекция и втора…