Близо 130 000 лв. са дарили служители на BILLA в подкрепа на свои колеги през 2023 г.

Близо 80% от екипа на веригатае ангажиран в инициативатаBILLA Социален фонд“

За поредна година BILLA България отчита рекордно висока ангажираност на служителите си във вътрешната инициатива „BILLA Социален фонд”. През 2023 г. близо 130 000 лв. са събрани и дарени в подкрепа на 67 души от екипа на веригата и техните семейства, които преминават през трудни житейски ситуации и имат нужда от финансова помощ. През изминалата година близо 80% от служителите на веригата са взели участие в каузата с месечни или еднократни дарения.

Социалният фонд на BILLA е учреден през 2015 г. от малък инициативен комитет, но бързо започва да добива популярност в компанията. До момента той е подпомогнал над 600 колеги и техните семейства със средства на обща стойност над 800 000 лв. Ангажираността на нашите служители в тази инициатива е впечатляваща и всички ние в BILLA много се гордеем с нея. Радва ме и това, че идеята бива разпозната и намира все повече съмишленици, включително и сред други големи компании, които последваха нашия пример.“ – сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Всеки член на екипа има възможност да се включи в инициативата с доброволно парично дарение от 1.2 или 5 лв. месечно или чрез еднократно дарение на стойност минимум 10 лв., като средства предоставя и самата компания. Събраната сума може да послужи за финансиране на медицински разходи и лечения, трудови злополуки или при загуба на член от семейството.

Социалният фонд на BILLA България стартира през 2015 г. и е част от мисията на компанията да се грижи за служителите си, не само в професионален, но и в личностен план, като по този начин допринася за по-устойчиво бъдеще. Броят на подпомогнатите семейства за деветте години, в които съществува инициативата, надхвърля 600, а дарената сума е над 800 000 лв. Социалният фонд продължава своята вдъхновяваща мисия да допринася за позитивна промяна в живота на стотици семейства.

Свързани публикации