Ежегодната IT Beards кампания на Scalefocus набира средства в помощ на деца в неравностойно положение в България, Северна Македония и Турция

Този ноември брадите растат в подкрепа на най-беззащитните – нашите недоносени деца

За четвърта поредна година софтуерната компания Scalefocus се включва в движението Movember чрез инициативата си IT Beards. През месец ноември брадите и мустаците на мъжете, част от екипа на компанията във всички нейни локации, ще растат в името на специална кауза: подпомагането на най-малките и най-уязвимите в борбата им да растат здрави и силни. Събраните средства ще бъдат насочени целево към каузата на недоносените деца в България, в подкрепа на училище за незрящи деца в Северна Македония и няколко индивидуални каузи по избор на екипа на компанията в Турция.  

Мотото на тазгодишното издание на кампанията е „Грижим се един за друг и заедно създаваме промяна“, като Scalefocus цели да обедини максимален брой съмишленици около каузата. Служителите на компанията се включват в инициативата като публикуват на специално създадена платформа свои снимки с брада или мустаци и проследяват развитието си в течение на четири седмици. Така те генерират средства за каузата чрез гласуване – всяка точка, която участниците си разменят струва определена сума, преведена за каузите.  Гласуването е достъпно и за хора извън Scalefocus, така че всеки, който припознава каузата, да има възможност да я подкрепи. Инициативата ще продължи до края на месец ноември и всички желаещи могат да се включат тук. Кампанията се осъществява в партньорство с фондация BCause.

„През годините IT Beards се превърна в емблематична кампания, обединяваща колегите ни в подкрепа на социалнозначими каузи. Част от културата ни е да търсим начин да сме полезни и да се грижим един за друг, а когато добавим и елемента на игра и състезание, резултатите идват сами. Изключително сме радостни, че тази година имаме възможност да разширим инициативата, като обхванем всички локации, в които компанията оперира. Целият ни екип застава в подкрепа на възможността да осигурим едно по-добро бъдеще за децата ни. “ – споделя Цветелина Еремиева, Директор Човешки ресурси в Scalefocus.

През ноември оставяме брадите да растат, за да растат и децата. Научете повече и подкрепете каузата тук.

Свързани публикации