Гари Стейгър идва за STEAM форум в София

  • Водещият световен експерт в изследователския подход при учене ще сподели опита си с учители от цялата страна по покана на „Българско школо“
  • Събитието поставя на дневен ред темата за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищата

Водещият световен експерт в изследователския подход при учене – Гари Стейгър, ще бъде специален гост на националния форум „STEAM школо под пара, който ще се проведе в края на октомври в София. Събитието ще постави на дневен ред темата за ефективната организация, финансиране и използване на STEAM пространствата в училищата, за възможните подходи на работа в подобно пространство и за подкрепата, от която учителите се нуждаят, за да се възползват от предимствата му и да организират ефективен учебен процес във високотехнологична среда.

Идеята на форума е да отвори общо пространство, и всички, които сме ангажирани да използваме максимално ефективно STEAM средата като основен инструмент в учебния процес, да споделим идеите и опита си, но и проблемите, които срещаме, и заедно да търсим отговори и решения, приложими в нашата практика“, коментира Даниела Тодорова, директор на „Българско школо“.

Програмата на форума включва семинари, работни срещи и дискусии, на които ще се

обсъждат въпроси и идеи по темата с представители на Министерството на образованието, регионалните инспекторати, училищата, НПО и бизнеса. Специален фокус на събитието ще бъде споделянето на добри педагогически практики от преподаватели в училища и образователни институции от цялата страна. Експо на STEAM работилници за деца и възрастни ще представи организации и компании, работещи в областта на STEAM обучението, и техните най-нови проекти, оборудване и технологии.

Организатор и домакин на форума е “Българско школо” в партньорство с Тракийския университет в Стара Загора, Средното училище “Емилиан Станев” във Велико Търново, Академията за родители и Prepodavame.bg. Това е първото от поредица събития, свързани с прилагането на изследователския подход в обучението като фактор за по-добра професионална реализация на младите хора.

Повече за форума може да научите тук.

За Гари Стейгър 

Гари Стейгър е водещ американски образователен експерт, консултант, учител. Поддръжник е на компютърното програмиране, роботиката и ученето през правене в класните стаи. Последовател е на Сиймър Пепърт, един от пионерите на идеята за внедряване на принципите на конструкционизма в педагогиката. Стейгър е в авторския колектив на книгата “Invent to Learn: Making, Tinkering and Engineering in the Classroom”, определяна като “библията” за това как да се използват училищните пространства за учене чрез правене (The Maker Movement).

Свързани публикации

Доклад за киберсигналите на Microsoft: Заплахи за сигурността на местата за провеждане на събития и спортни прояви

Пети доклад Cyber Signals: Усъвършенстване на мерките за сигурност при големи събития с помощта на киберсигурността. Microsoft публикува…