ИКЕА България организира национален конкурс за детска рисунка „Вълшебен защитник“

Той е част от кампанията на ИКЕА „Ела да играем“ и предизвиква малките творци да развият въображението си

След миналогодишния седми поред „Вълшебен конкурс“, ИКЕА България предприема нова стъпка напред и за пръв път организира локално издание на национален конкурс за детска рисунка „Вълшебен защитник“. Той ще се проведе на територията на България в партньорство с УНИЦЕФ и ще бъде част от глобалната кампания на ИКЕА „Ела да играем“, чиято основна идея е да защитава правото на децата да играят и да се развиват в безопасна и приятелска среда. Конкурсът е под надслов „За по-добра игра. Заедно.“ и предизвиква малките творци да нарисуват своя невероятен герой, който е винаги до тях и ги учи на смелост и повече забавления.

Всяко дете на възраст от 1 до 12 г. може да се включи с рисунка на своя вълшебен защитник от 25 ноември до 7 декември на сайта ikeaplay.bg. Трима от участниците, събрали най-много гласове на сайта, и още 12, избрани от специално жури, ще бъдат финалистите в новото издание. Сред тях ще бъде отличен един победител, чиято рисунка ще оживее като плюшена играчка, произведена от българския продуктов дизайнер Здравка Върбанова.

В журито на новото издание ще се включат Богдана Трифонова – радио и телевизионен водещ, Александра Димитрова– художник-дизайнер и педагог в детски научен център „Музейко“, Кристина де Бройн – представител на УНИЦЕФ за България, Здравка Върбанова – дизайнер и творец, Мая Велянова – мениджър комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА.

Играчката, произведена от рисунката на малкия победител, ще се превърне в символ на безопасната игра като част от програмата „Стъпки заедно“ на УНИЦЕФ. От 2019 г. ИКЕА се включва активно в тази инициатива и категорично застава зад нейната мисия – превенция на насилието в училище. Неслучайно тазгодишният национален конкурс „Вълшебен защитник“ е естествено продължение на усилията, вложени в посока намаляване на агресията в училищна среда и изразяване на подкрепа и разбиране към учениците.

„Кампанията „Ела да играем“ е част от глобалното движение на ИКЕА в подкрепа на правото на децата и възрастните да играят повече. Това е начин да изразяваме себе си, но и да общуваме с другите, да опознаваме света, който ни заобикаля. И разбира се, посланието ни е много по-силно, когато е обвързано с каузата да подобрим средата, в която децата се развиват. Ето защо с тези стъпки, ние подпомагаме нещо голямо и значимо, а именно програмата на УНИЦЕФ за сигурна училищна среда, в която агресията и тормозът са ограничени. Вярваме, че творчеството и доброто настроение, които предизвиква играта, ще помогнат на децата да се чувстват по-сигурни, да споделят повече и да бъдат съпричастни“, споделя Йоана Цонева, маркетинг мениджър ИКЕА България.

Следете всичко около ИКЕА тук: Website , Facebook , YouTube и Instagram

Свързани публикации