ИКЕА кани децата в Космоса с новата колекция за игра AFTONSPARV

Тя е вдъхновена от знанията и любопитството на малчуганите за Космоса и се състои от продукти, които подкрепят творчеството, въображението и ролевите игри.

ИКЕА вярва, че децата са експерти по отношение на това, което харесват и от което имат нужда. Именно заради това новата колекция AFTONSPARV бе разработена в сътрудничество с група млади космически ентусиасти на възраст между 3 и 7 години. Те бяха поканени да участват в серия от работилници, чийто краен резултат е новата гама продукти на космическа тематика. Колекцията предлага много възможности за творчество и игра, точно както вълнуващият и изпълнен с мистицизъм свят на Космоса.

„Бяхме изненадани от това колко много знаят децата за нашата Слънчева система и Космоса като цяло“, споделя Марта Крупинска, дизайнер в ИКЕА Швеция. „Тъй като науката не е открила всичко, което може да се знае за Вселената, има много място за фантазия и собствени интерпретации. Няма граница докъде може да ви отведе въображението и играта“, допълва тя.

„Ние в ИКЕА вярваме, че децата са най-важните хора на света и домът е една своеобразна площадка за игра“, казва Мария Тьорн, мениджър „Детски продукти“ в ИКЕА Швеция. „Вярваме в правото на децата да играят, защото това е най-добрият начин за тях да учат, да се развиват и да растат. Надявам се, че колекцията AFTONSPARV ще подхрани креативността им и ще вдъхнови любопитството им към Космоса.“

AFTONSPARV се състои от меки играчки – астронавти и извънземни, кукли за пръсти и възглавница (направени от 100% рециклиран полиестер), както и палатка във формата на ракета (изработена от картон), лампи, спални комплекти и светеща в тъмното завеса.

Колекцията ще се предлага в магазините на ИКЕА от октомври 2023 г.

Повече информация за AFTONSPARV можете да откриете на https://www.ikea.bg/collections/aftonsparv .

Свързани публикации

Сряда XII

Събитието Ерата на паниката от тази страна на смъртта. Двама от най-колоритните ни млади писатели (щото, нали, ще…