ИКЕА от ново поколение отвори в центъра на София

След 10 години на българския пазар, това е петият обект на шведския бранд

Днес със специално събитие ИКЕА откри първия си магазин от ново поколение в България. Той се разполага в Mall of Sofia и е в непосредствена близост до централната част на града. Акцент в деня на откриването бе тематичното „разопаковане“ на обекта, в който участваха първите клиенти на магазина.

За 10 години на българския пазар, ИКЕА развива динамично своята палитра от търговски обекти, за да предложи на клиентите си повече възможности и гъвкави решения спрямо техните нужди.  В България ИКЕА отваря своя пети обект, който се различава от вече познатите за клиентите на марката формати. ИКЕА Mall of Sofia е градски формат на лесно достъпна локация, където почитателите на марката могат бързо и удобно да намерят селекция от аксесоари за дома, любими шведски храни за приготвяне вкъщи, а също така да направят специализирана консултация при покупката на кухни METOD и гардеробни системи PAX.

Обектът заема 1200 кв.м. площ като предлага на потребителите над 1000 артикула, които могат да бъдат закупени на място – аксесоари за готвене и сервиране, декорация, спално бельо, детски продукти, шведски кюфтенца, напитки и други. Останалите продукти от асортимента могат да бъдат поръчани и получени в магазин ИКЕА София или чрез услугата „Доставка до дома“.

Тази година е специална за нас, тъй като празнуваме 10 години на българския пазар. Ние вярваме, че можем да направим по-добър живота у дома. Вслушваме се внимателно в желанията и нуждите на хората и откликваме с конкретни решения. Ето защо непрекъснато развиваме палитрата си от търговски обекти така, че да отговарим на клиентските изисквания и да бъдем в крак с тенденциите и иновациите в ритейл сектора. ИКЕА Mall of Sofia е поредният пример за тази глобална омниканална стратегия на компанията”, заяви Никос Ифантидис, управител на ИКЕА България, част от FOURLIS Group.

Магазин от ново поколение на ИКЕА бе открит наскоро в Пирея, Гърция с площ от 2000 кв.м. FOURLIS Group обяви, че през тази година ще бъде открит и търговски обект от ново поколение в Mall Of Athens в Маруси. До момента FOURLIS Group управлява пет магазина на ИКЕА в Гърция, два в България и един в Кипър, наред с два обекта от ново поколение и общо 9 центъра за поръчки в споменатите държави.

За ИКЕА

ИКЕА предлага добре проектирано, функционално и достъпно, висококачествено обзавеждане на дома, произведено с грижа за хората и околната среда. Има няколко компании с различни собственици, работещи под марката ИКЕА, всички споделящи една и съща визия: да се създаде по-добро ежедневие за много хора. ИКЕА е основана в Швеция през 1943 година.

Относно франчайз системата на ИКЕА

 Ритейл бизнесът на IKEA се управлява чрез франчайз система с франчайзополучатели, които имат право да предлагат и продават продуктовата гама на ИКЕА в рамките на определени географски територии. Inter IKEA Systems B.V. е собственик на концепцията ИКЕА и световен франчайзодател, който също така възлага на различни ИКЕА компании да разработват и предлагат продуктовата гама, както и да доставят комуникационни решения. Днес 12 различни групи компании имат право да притежават и управляват канали за продажба на ИКЕА съгласно франчайз споразумения с Inter IKEA Systems B.V.

Относно Inter IKEA Group

Inter IKEA Group включва Inter IKEA Systems B.V., IKEA of Sweden AB, IKEA Supply AG и IKEA Industry AB. Inter IKEA Holding B.V. е холдинговата компания на Inter IKEA Group.Следете всичко около ИКЕА тук: Website , Facebook , YouTube и Instagram

Свързани публикации