Десетки българи в чужбина се включват с кратки видео послания в кампанията „Имаш право на България“

Те споделят своите лични причини към и призовават сънародниците си да гласуват отново на 11 юли

Броени дни преди предсрочните парламентарни избори, десетки българи пръснати из различните краища на света се включват в последната фаза на мащабната кампания „Имаш право на България. Гласувай отново на 11 юли“. С кратки видео послания, те споделят пред своите сънародници защо е важно да бъде изразена личната позиция за съдбата на страната ни, чрез упражняване на правото на вот.

“Изборите наближават и ние сме тези, които трябва да изберат управниците си. Всеки глас, защитаващ принципите на една демократична, правова и социална България, е важен. Независимо дали идва от САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Япония, Австралия. Нашите деца, родители, роднини и близки разчитат на нас. Нека не ги разочароваме. Гласувайте отново на 11 юли“, заяви Ваня Божилова-Креймър, представител на групата Bulgarians in USA.

Кампанията „Имаш право на България“ цели да стимулира избирателната активност сред българите в чужбина. Тя е инициирана от активни граждани, обединени в общността BULGARIANS IN THE UNITED STATES / BULGARIANS IN USA / БЪЛГАРИ В САЩ. За целите на кампанията и предстоящите избори са създадени втори промоционален видеоклип и уебсайта imashpravo.com. Използвайки го, всеки българин може свободно да свали, адаптира, отпечата, разпространи или закачи постер на държавата, в която живее.

Тези, които желаят да се включат и с мотивиращо обръщение, могат да го направят, като изпратят своите кратки видеа на info@imashpravo.com. Те ще бъдат публикувани в специално създадената група „Имаш право на България“.

Повече информация за инициативата „Имаш право на България“, можете да откриете на www.imashpravo.com.

Свързани публикации