ИТ специалисти пуснаха бради, за да подкрепят най-малките в борбата им да растат здрави и силни

Емблематична кампания за поддържане на бради набра средства за каузата „Нашите недоносени деца“

За пореден път Scalefocus затвори годината с позитивен резултат със социално значение. През станалата емблематична за бранша кампания IT Beards и с помощта на фондация BCause, екипът на софтуерната компания направи дарение за каузата на „Нашите недоносени деца“.

В края на 2022, кампанията в България, Северна Македония и Турция, премина под мотото „Грижим се един за друг и заедно създаваме промяна“. IT Beards e традиционна за Scalefocus инициатива, в която колеги се включват в състезание за най-добре поддържана брада. Чрез гласуване се генерират постъпления, които се насочват към избраната кауза. За целта е изградена специална платформа, която поддържа снимките, гласуването, безкасовите плащания към фондацията и по този начин гарантира на потребителите изцяло дигитално преживяване в духа на работата от разстояние. Освен мъже, през 2022 за първи път със снимки с фалшиви бради и мустаци се включиха и дамите от компанията и през забавлението значително увеличиха постъпленията.

„Има много начини една компания да е социално ангажирана, но това, което ние си позволяваме да показваме публично, всъщност са усилията на нашите колеги, каузите, в които влагат сърцето си. IT Beards e страхотен пример за това – почти една трета от екипа припозна кампанията и активно допринесе за нея. Включиха се колеги от трите държави, в които присъстваме, както и хора извън компанията, които искат да подкрепят децата. Езикът на социалната отговорност е общ и географските граници се размиват. За нас това е една от няколкото по-големи традиционни кампании през годината и говорим за нея, защото вярваме, че доброто е заразно и добрият пример трябва да се споделя“, коментира Иван Иванов, Главен изпълнителен директор на Scalefocus.

IT Beards се случва всяка година през м. ноември и минава под знака на глобалното движение Movember. Освен дарителството, инициативата има за цел да информира за рисковете за мъжкото здраве и да провокира грижа за себе си и най-близките. През 2022 г. за първи път кампанията надскочи тази рамка и обедини както мъже, така и дами, в подкрепа на здравето на най-малките.

„Това е една от няколкото големи инициативи, които провеждаме вътрешно, но определено е тази, която генерира най-много приходи и обединява енергията на колегите“, разказва Цветелина Еремиева, Директор Човешки ресурси в Scalefocus. „Важен е крайният резултат, разбира се, но също така е важно да достигаме до колегите през забавния елемент и да развиваме културата на социална ангажираност, която е толкова характерна за екипа на Scalefocus. И се радваме, че сме добрият пример, който и други компании последваха“.

„За нас е от значение всяка подкрепа на каузата ни, но не по-малко важно е да виждаме как тя се разпространява и добрият пример се предава от човек на човек. Много е мотивиращо и за нашата работа да виждаме цели екипи, обединени с грижа към най-малките герои и техните семейства. Искрено ни вълнува всеки жест, всяка усмивка от любов към живота, всеки споделен миг и подадена ръка“, коментира Моника Златанова от Фондация „Нашите недоносени деца“.

Свързани публикации