ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА LG ПРЕДСТАВИ ВИЗИЯ ЗА КЛИЕНТСКО ИЗЖИВЯВАНЕ С БЪДЕЩАТА МОБИЛНОСТ НА IAA MOBILITY 2023

Като компания с решения за интелигентен живот, LG демонстрира иновативни мобилни изживявания, разработени с разбиране за клиентите.

LG Electronics (LG) днес проведе първата си пресконференция на IAA MOBILITY – едно от най-големите годишни събития в сектора на мобилността в света. От основната сцена (зала A1) на изложбения център Messe München, главният изпълнителен директор на LG Уилям Чо сподели гледната точка на компанията за бъдещето на мобилната индустрия и представи нейната визия за стимулиране на важни промени в цялата мобилна екосистема – цел, посочена от LG в самата тема на пресконференцията: “Taking Life’s Good on the Road.”

През юли тази година LG обяви визията си да се превърне в „компания за решения за интелигентен живот“ с цел свързване и разширяване на потребителското изживяване във всички области на живота на хората. Веднага след това компанията представи ThinQ UP 2.0 – изключителна иновация, която трансформира домашните уреди в ултрасвързани решения за начин на живот. Днес компанията представи своята уникална и вдъхновяваща визия за бъдещото клиентско изживяване в мобилността.

С бързото насочване на автомобилната индустрия към електрификация и автономно шофиране, LG има невероятна възможност да създаде добавена стойност за клиентите в областта на мобилността. Колата скоро ще бъде нещо повече от средство за транспорт – ще се превърне в пространство, предлагащо разширено и диференцирано изживяване на клиентите.

„LG инвестира близо 70 години в бизнеса, насочен към потребителите. През това време придобихме богато разбиране за клиентите на глобално ниво и техните жилищни пространства, като не спираме да откриваме нови идеи и тенденции. Успяхме да прекроим това знание в различни иновации в индустрията за потребителска електроника”, каза главният изпълнителен директор Уилям Чо. „С нашите широки познания и опит в тази област, ние сме развълнувани да представим нашия нов поглед върху мобилността.“

Идеите и експертизата зад продуктите и услугите, ориентирани към потребителското изживяване на LG, доведоха до бързия растеж на компанията за решения за автомобилни компоненти (VS Company) на LG. Като непрекъснато инвестира във VS Company през последното десетилетие, LG успешно разшири бизнеса си в пазара на автомобилни компоненти и решения.

Според Strategy Analytics (компания за пазарни проучвания), LG притежава най-големия дял (23,3 процента) от глобалния пазар на телематика за превозни средства за миналата година. От 2021 г. компанията държи двуцифрен дял в сегмента за аудио, видео и навигация (AVN). Тези резултати могат да бъдат приписани на признанието и доверието, което VS Company спечели от големите автомобилни производители за своите диференцирани продукти и услуги.

Alpha-able: Темата за бъдещето на мобилното изживяване, съсредоточена върху преживяването на клиента

LG наскоро проведе експеримент, в който създаде среда, предназначена да симулира интериора на действително автономно превозно средство. Резултатите показват, че повечето хора възприемат автономното превозно средство като ексклузивно и лично пространство, което им дава пълната свобода да правят каквото искат, включително игра, работа и прекарване на известно време сами. Задълбочените проучвания показват, че шофьорите днес имат сходни възгледи за своите превозни средства и времето, което прекарват в тях, като 72 процента са съгласни, че пътуването с кола е преди всичко време за почивка сам, а 43 процента наричат кабината на автомобила важно лично пространство.

На база на тези открития, LG предефинира автомобила като „персонализирана дигитална пещера“ и разработва три теми за клиентско изживяване – Transformable, Explorable и Relaxable – които помагат да се реализира бъдещата визия за мобилност на компанията. Темите са известни като Alpha-able – интерпретацията на LG да прави всичко възможно.

Transformable Experience: среда, която се приспособява към нуждите на потребителите

LG вярва, че пространството вътре в превозното средство трябва да може физически да се трансформира, за да отговаря на различни ситуации или цели, превръщайки се в ресторант за вечеря, офис за работа или дори кино на колела. За да осигури трансформируемото изживяване, пространството в автомобила ще стане по-гъвкаво, предлагайки уникални изживявания, които отговарят и дори надминават очакванията на пътниците. Тази концепция ще бъде реализирана чрез иновативните решения за дисплеи на LG, включително прозрачни, гъвкави и подвижни дисплеи в различни форми, както и чрез ненадминатите технологии за домакински уреди.

Explorable Experience: прекрояване на вътрешното пространство чрез съдържание

LG вярва, че автомобилът на бъдещето трябва да може да разбере уникалния контекст на всяко пътуване, вземайки предвид дестинацията, продължителността на пътуването и други променливи, за да реализира по-интелигентно пътуване, допълнено с персонализирани препоръки за съдържание и много други. Комбинацията от усъвършенстван изкуствен интелект (AI) и технологията eXtended Reality (XR) ще помогнат на LG да отключи Explorable изживявания в съвсем близко бъдеще.

Усъвършенстваният изкуствен интелект на компанията ще издигне мобилното изживяване до нови висоти, позволявайки интерактивни гласови асистенти в автомобила, които вземат предвид продължителността на пътуването и дестинацията, когато препоръчват съдържание на пътниците – предоставяйки подходящи опции, на които можете да се насладите в рамките на очакваното време за пътуване. Нещо повече, с технологията за добавена реалност (AR) и предните стъкла, включващи прозрачния OLED дисплей на LG, пътниците ще могат да се транспортират от текущото си местоположение до съвсем различен град или напълно да трансформират външния вид на интериора на автомобила.

Relaxable Experience: предоставяне на повече комфорт

И накрая, за релаксиращо изживяване компанията ще използва модерната технология и свързаните услуги на LG, за да помогне на клиентите да се отпуснат и да се поглезят с малко време за себе си. Те могат да се насладят на красива виртуална градина и да поемат чист въздух в оживения град, топъл масаж на седалката докато слушат успокояваща музика или сесия за консултиране с изкуствен интелект, за да им помогне да разплетат сложния си ден. Тези успокояващи изживявания при мобилност стават възможни благодарение на широкото ноу-хау на LG в областта на домакинските уреди, дисплеите, дигиталното здравеопазване и други бизнес области, свързани с клиентите.

Тези три теми, които съставляват „Alpha-able“, са стълбовете на бъдещото клиентско изживяване на LG за мобилност. Отличавайки LG от своите конкуренти, изживяванията, подредени във всяка тема, ще бъдат реализирани чрез иновативните, ориентирани към клиентите технологии, услуги и съдържание на компанията.

Три ключови оси на бизнеса с електромобили в ерата на SDV

Индустрията на мобилността в момента се ускорява към ерата на софтуерно дефинираното превозно средство (SDV). Изключително сложни електронни устройства, SDV ще предоставят нови изживявания на клиентите в изключително адаптивни движещи се пространства, които надхвърлят всичко, което съществува сега. В подготовка за тази бързо наближаваща ера, LG разработва специфични за клиентите дизайни, за да улесни диференцираните потребителски изживявания в бъдещата мобилна среда.

Мобилният бизнес на LG е съсредоточен върху три основни оси: информационно-развлекателни системи за превозни средства, произведени от VS Company; електрически системи за задвижване, разработени от LG Magna e-Powertrain (LG Magna), съвместно предприятие между LG и Magna International; и системи за осветление на превозни средства, разработени от дъщерното дружество на LG, ZKW Group. С различните си бизнес подразделения, LG има значителна сила в основните технологии, които ще определят бъдещата мобилност.

Инфотейнмънтът едновременно предоставя на пътниците информация, свързана с шофирането, и опции за забавление. Използвайки няколко от своите усъвършенствани технологии – телематични високоскоростни системи, предаване на данни с голям обем, цифрови интерфейси като Digital Cockpit и big data и облачни решения, които могат да анализират точки от данни, генерирани от превозни средства – LG ще предостави цялостни решения за мобилност за да отговори на развиващите се нужди на ерата на SDV и да позволи на клиентите да се насладят на оптимизирани мобилни изживявания.

За да подобри производителността на своя e-Powertrain за електрически превозни средства (EV) и да разшири продуктовата наличност, LG Magna планира да построи ново производствено съоръжение в Мишколац, Унгария. Покривайки 26 400 квадратни метра, съоръжението ще бъде първата производствена операция на LG Magna в Европа и се очаква да помогне за увеличаване на присъствието на LG на европейския автомобилен пазар.

Разширяване на визията за мобилност чрез решения за зареждане на EV

Очаква се бизнесът с решения за зареждане на EV да укрепи бъдещата мобилна екосистема на LG. Като част от стратегията си за предоставяне на оптимални мобилни изживявания, обхващащи както превозни средства, така и неавтомобилни зони, миналата година LG придоби HiEV Charger, което притежава основна технология за зарядно за EV. Очаква се синергия и с бизнеса с батерии в рамките на LG Group, който се очаква да расте бързо през следващите години.

За да отговори на нарастващото търсене в сектора на бъдещата мобилност, HiEV Charger разкри четири вида зарядни устройства за EV, които се справят със слабостите на съществуващите решения, отразявайки обратната връзка на клиентите и техните възникващи нужди. Новите продукти се отличават с повишено удобство чрез прилагането на LED дисплеи, които предлагат известия за статус и интуитивно управление чрез докосване. Новите зарядни устройства също са оборудвани с широка гама от функции за повишаване на безопасността, като водо- и прахоустойчивост и електрическа и термична защита по време на процеса на зареждане, и осигуряват лесно управление чрез улавяне на заключването на конектора и актуализации от разстояние.

LG има за цел да разшири своя бизнес със зареждане на EV, като използва възможностите си в производството, контрола на качеството, следпродажбеното обслужване и управлението на веригата за доставки, за да подобри изживяването на клиентите при зареждане.

„Силно вярваме, че бъдещата мобилност трябва да се съсредоточи върху мисията за предоставяне на друго ниво на клиентско изживяване. LG, със своите иновативни решения за мобилност, е повече от отдадена на тази важна мисия“, заключи изпълнителният директор Чо. „Стремим се да отключим бъдещето на мобилността и каним всички лидери в индустрията да се присъединят към нас в това вълнуващо и важно пътуване.“

Видеото от пресконференцията може да бъде гледано в канала на LG Global в YouTube (www.youtube.com/GlobalLG).

Свързани публикации