„Изоставените колички“ са по-малко, благодарение на новите платежни методи в онлайн търговията

Дискусионният панел в eCommerce Academy разгледа иновативни инструменти  
в помощ на търговци и потребители

Есенното издание на eCommerce Academy Conference 2021 събра голям брой експерти от сферата на електронната търговия и други направления на онлайн бизнеса. В дискусионния панел на събитието на тема „Платежни инструменти“ участие взеха Детелина Момчева – директор на Settle България, Филип Мутафис – партньор в Paysera и Ивайло Иванов – основател и изпълнителен директор в NewPay.  

Основен акцент в разговора бяха платежните инструменти, които пазарът предлага и това как те работят спрямо спецификата на всеки търговец. Участниците в дискусията споделиха мнението, че благодарение на новите решения за интеграция в онлайн магазините, потребителите могат да завършат поръчката си бързо без да се налага да въвеждат картови данни. По този начин се намалява рискът за онлайн търговците от недовършване на поръчката – сериозен проблем, с който те се борят. Безкасовото разплащане остава бърз, гъвкав и сигурен начин, който позволява заплащане и превеждане на средства за секунди, само с едно плъзване на екрана. 

В тази връзка, директорът на Settle България – Детелина Момчева използва повода да сподели за основните предимства от мобилното приложение на компанията и гъвкавите възможности, чрез които потребителите могат да заплатят или направят дадена транзакция към определен търговец. 

„Надявам се, вече да сме убедили всички клиенти, че Settle е в България с амбиции да остане дълго и да се развива солидно пазара. Помислили сме за доста интересни активности в полза на търговците и потребителите и предстоят още много изненади до края на годината и в начало на следващата“, коментира Детелина Момчева. 

Норвежкият доставчик на мобилни разплащания Settle запазва основния си фокус, като непрекъснато надгражда своето приложение и дава възможност за модерни решения както за потребителите, така и за търговците, създавайки органична и естествена връзка между тях. Потребителите могат да очакват още интересни интеграции с нови големи доставчици на услуги, а съвсем скоро ще бъде налична и cross-border функционалността, която ще позволява да се извършват транзакции и в рамките на Европейския съюз. 
Използвайки Settle, потребителите могат да разчитат на всички тези възможности дори офлайн, като плащат и чрез QR код на място. Всички процедури, които се извършват в платформата, са с изключително високо ниво на сигурност. 

За Settle: 

Мисията на Settle е да създаде свят, в който парите са дигитални и демократизирани. Settle Group развива приложението Settle, целящо създаване на полезни връзки и лесни разплащания между хората и бизнеса.  

С приложението Settle индивидуални потребители могат незабавно да изпращат, получават и управляват пари от телефона си. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания във всяка една ситуация, без необходимост от допълнителни устройства.  

Settle е достъпен на 22 пазара в Европа, като разчита на местни партньорства. Местните дружества помагат на Settle да достигне до хората и бизнеса в цяла Европа.  

Settle е кулминацията на 10-годишен опит в сферата на мобилните плащания. Екипът зад приложението се налага като лидер в мобилните плащания и търговията от 2010 г. насам. От централата си в Норвегия, компанията вече повече от десетилетие разработва платформа за финансови услуги от световна класа. Екипът на компанията е разработил първата платформа за мобилни плащания в Скандинавските страни и е стартирал първата система за мобилни плащания в Норвегия (mCASH), повлиявайки на живота на милиони хора и помагайки им коренно да променят начина, по който плащат и получават плащания. Целият този опит и технология сега се прилагат от Settle Group за създаването на най-голямата съвместна мрежа за мобилни разплащания в Европа. 

Свързани публикации