Изследовател, работил по създаването на автономни автомобили в Google, ще участва в първата техническа конференция на INSAIT

Д-р Драгомир Ангелов е световно-известен учен в областта на компютърното зрение, директор на изследователската дейност на Waymo и един от менторите в докторантската програма на INSAIT

Д-р Драгомир Ангелов, световно-известният учен в областта на компютърното зрение, пристига в София, за да участва в първата техническа конференция на института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). В момента д-р Ангелов е директор на изследователската дейност на Waymo – компанията, преди позната като проекта на Google за създаване на автономни автомобили, а преди да поеме този пост прекарва осем години в Google като ръководител на екип, отговарящ за разработката на нови методи свързани с дълбоките невронни мрежи. Д-р Ангелов е и един от менторите в докторантската програма на INSAIT, която ще стратира през октомври 2022 година.

„Докато растях в България, успях да развия силния си интерес и стабилна основа за науката. Винаги съм се надявал, че и в Източна Европа ще има институция за компютърни науки на световно ниво, която да се погрижи за големия талант и потенциал на хората от региона. Сега, благодарение на INSAIT, тази надежда се превърна в реалност! Оценявам високо предоставената ми възможност да бъда част от преподавателите от звездния екип на INSAIT. Като част от говорителите на конференцията и ментор в докторантската програма, с нетърпение очаквам да споделя страстта и опита си в компютърното зрение и автономното шофиране с новото поколение талантливи изследователи“, сподели Д-р Драгомир Ангелов.

За първи път тази година, на 30 септември и 1 октомври 2022 година, в зала „Джон Атанасов“ в „София Тех Парк“, института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) организира двудневна конференция, на която ще събере топ изследователи от Google, Waymo, AWS, MIT, ЕTH Zurich, EPFL, Max-Planck, и Yale. Събитието ще премине под мотото „Emerging Trends in AI and Computing Research“, като неговата цел е да представи на всички присъстващи технологиите на бъдещето. Конференцията е подходяща за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, студенти и инвеститори в дълбоко-технологичния сектор, и ще се провежда ежегодно като част от мисията на INSAIT за утвърждаване на региона като дестинация за научни изследвания и дълбоки технологии от световно ниво.

По време на събитието световно известните изследователи, повечето от които са и ментори в докторантската програма на INSAIT, ще представят заинтригуващи презентации на ключови теми като: машинно обучение, компютърно зрение, автономни автомобили, киберсигурност, обработка на естествен език, езици за програмиране, криптография, компютърни архитектури и верификация.

Цената на билета за двудневното събитие е 40 лева, за студенти – 10 лева, за ученици – безплатно.

Сайт на конференцията и регистрацииhttps://conf.insait.ai/

Свързани публикации