Кока-Кола в България допринася за намаляване на отпадъците в няколко български града и стимулира разделното събиране

Компанията подкрепя тазгодишното издание на фестивала „Реките на града“ и застава зад дългосрочната мисия на инициативата за подобряване на връзката между българските градове и техните реки

И тази година Кока-Кола в България подкрепя фестивала „Реките на града“ и застава зад дългосрочната мисия на инициативата за подобряване на връзката между българските градове и техните реки. С подкрепата си компанията допринася за намаляване на отпадъците в няколко български града, стимулира и подобрява нивата на разделното събиране, като същевременно насърчава общността към подобряване на състоянието на обществените пространства. Инициативата на Кока-Кола, в рамките на фестивала „Реките на града“, превръща рециклирането на пластмасовите бутилки в едно вълнуващо и образователно преживяване за всички присъстващи.

Първото събитие от тазгодишното турне на „Реките на града“ бе проведена през юни в Стара Загора, като част от фестивала „На зелено“, и привлече над 3 000 души от различни градове на България. Присъстващите имаха възможността да се включат в инициативата на Кока-Кола в България и да рециклират своите бутилки в специално предназначените за това атрактивни арт инсталации – „Шишеяди“, предоставени от сдружение „BG Бъди Активен“. Посетителите на събитието имаха възможност да вдъхнат нов живот на своите опаковки и да научат повече за пътя, през който преминава всяка една бутилка по време на процеса на рециклиране, наслаждавайки се на освежаващите Coca-Cola напитки с прикрепени капачки.

„Радваме се, че имаме възможността да бъдем част от инициативата „Реките на града“, тъй като мисията на събитията е в пълен унисон с ангажимента ни за опазване на околната среда и насърчаване на позитивните промени в общността“, сподели Катерина Маркова, мениджър „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в Кока-Кола България и добави: „Всеки един човек, който се присъедини към нас, се превръща в посланик на мисията ни за един по-добър и по-чист свят, без отпадъци. Разделното събиране за рециклиране на няколко бутилки може да не изглежда като нещо съществено и голямо, но ние вярваме, че всяка една бутилка има значение и нейното озоваване в жълтите кофи, а не сред природата, е само началото на положителната промяна, която целим да вдъхновим.“

След успешния си старт в Стара Загора, „Реките на града“ ще продължи със следващи събития във Велико Търново на 18, 19 и 20 август, в Габрово на 25, 26 и 27 август и в София на 1, 2 и 3 септември. Събитията ще предоставят възможност на всички посетители да се насладят на хубава музика и свежи напитки от богатото портфолио на Кока-Кола в България, докато се грижат за околната среда.

Свързани публикации