Безплатни прегледи за скрининг и ранна диагностика на рак на простатата през декември

Софтуерната компания Scalefocus осигурява над 80профилактични прегледа в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токудачрез инициативата си IT Beards

Третото издание на инициативата IT Beards, създадена и реализирана от Scalefocus, осигури над 80 безплатни профилактични прегледи за скрининг и ранна диагностика на рак на простата за мъже в рискова възраст. Кампанията по набиране на средствата, част от движението Movember, се проведе в рамките на месец ноември, когато на специално създадена за инициативата платформа, служители на компанията публикуваха своите бради и мустаци и генерираха средства, получавайки глас за своята специална визия.

Със събраните средства Scalefocus осигурява прегледи, които ще се проведат през месец декември в град София и ще се извършат от специалистите в клиниката по Урология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, ръководена от проф. д-р Калоян Давидов. Записването за безплатните профилактични прегледи може да се извърши на телефон 02/403 4000.

Целта на инициативата е да осигури достъп до навременна и високоспециализирана помощ, тъй като превенцията и ранната диагностика на това злокачествено заболявания е решаваща за хода на неговото лечение. Ракът на простатата е лечим на сто процента, когато е открит навреме. Заболяването е безсимптомно, а ако се появят сигнали за него, обикновено е твърде късно. Безплатните прегледи са препоръчани за мъже над 50 годишна възраст, а при наличие на фамилна обремененост след навършване на 45 години.

„Здравето е въпрос на отговорност към теб и към семейството ти, към хората, които обичаш и те обичат. Във всяка предизвикателна ситуация човек най-напред трябва да се опита да я приеме и след това да оцени трезво какво може да му бъде от полза, вместо да се бунтува и да продължи живота си добре, доколкото е възможно” казва д-р Маргарита Тарейн, клиничен психолог, част от мултидисциплинарния екип на Университетска болница и болница Токуда, участващ в кампанията посветена на Мъжкото здраве.

Реализирането на събраните средства от кампанията IT Beards се осъществява в партньорство с Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и фондация CancerCare.bg.

Свързани публикации