LG ELECTRONICS ОБЯВЯВА ОРГАНИЗАЦИОННО ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ ЗА БЪДЕЩО РАЗРАСТВАНЕ

Компанията цели бъдещо разрастване и промени, с които да подобри добавената стойност за потребителите в бързо променящия се международен пазар

LG Electronics (LG) обяви организационни промени, с които ще направи още един скок напред, към постигането на стратегията Future Vision 2030, обявена през юли.  Въвеждането на промените ще засили организационните способности и конкурентоспособността на бизнеса, който ще движи визията за трансформиране в компания за интелигентни лайфстайл решения, която свързва и разширява различни пространства и изживявания на потребителите отвъд домакинските уреди.

Ключов елемент от иновативната стратегия е новосъздадената Overseas Sales and Marketing Company, която пряко ще отговаря пред CEO-то на LG, Уилям Чо. Компанията ще бъде ръководена от Томас Уун, който заемаше длъжността президент и CEO на LG Electronics Северна Америка.

Overseas Sales and Marketing Company ще играе значителна рокля в ускоряването на промяната и растежа, както и ще повиши международната сила на бранда чрез откриването и разработването на възможности за създаването на потребителска стойност. Новата организация ще управлява задграничните филиали за продажби в Северна Америка, Латинска Америка, Близкия Изток и Азия; Global Marketing Group; и Direct-to-Consumer (D2C) Sales Business Group.

Компанията не само ще се стреми да засили изпълнителните си способности в задграничните операции на стратегически важните бизнеси, включително B2B операциите, но и ще предостави необходимата подкрепа за укрепване на качествения растеж на всички други бизнес звена, като подпомогне развитието на експертен опит в продажбите в чужбина, както и както и ускоряване на напредъка на бизнесите, базирани на платформа, и иновативни D2C бизнес модели. D2C Business Group ще поеме разширяването на контактните точки с клиентите, засилвайки Online Brand Shop (OBS) активностите и възможностите за дигитален маркетинг, базирани на данните за клиентите.

Докато поддържа гъвкавата си система за вземане на решения във всичките четири бизнес единици, LG ще се стреми да стимулира по-нататъшното развитие на оригинални технологии във всяка бизнес единица и да подкрепи бизнес трансформацията на компанията.

Home Appliance & Air Solution (H&A) Company ще създаде подразделение за инженерни продажби в рамките на Air Solutions Business, за да подобри инженерните възможности за максимизиране на бизнес синергията в HVAC системите, ключово B2B бизнес звено. В допълнение, Home Beauty Business ще се трансформира в Home Entertainment Company към H&A Company, за да създаде синергия със съществуващата силна продуктова линия за пространството в дома.

Предвижда се Home Entertainment (HE) Company допълнително да ускори своето трансформиране в централа за медии и развлечение. За да засили операционната система за смарт телевизорите webOS, ще бъде създадена webOS SW Development Group – звено, което ще отговаря директно пред Парк Хйонг-сей, президент на HE Company. Освен него, ще бъде създадено и още едно звено – eXtended Reality (XR) Business Division, което ще отговаря пряко на централата на LG.

Ръководейки компанията от 2019 година, президента Парк е повишен в знак на признателност за неговия принос в надграждането на бизнес портфолиото на компанията, подобряването на рентабилността на примиум продуктовите линии и нарастването на webOS платформата, докато в същото време затвърждава и позициите на компанията на международния пазар за OLED телевизори.

Vehicle component Solutions (VS) Company ще създаде Global Customer Strategy Division директно подчинено на централата, за да изгради интегрирана стратегия за управление на поръчки и продажби, както и да затвърди маркетинг функциите за увеличаване на бизнеса.

Business Solutions (BS) Company ще разшири продажбените си и бизнес операции към големи региони като Северна Америка, Европа, Централна Азия, Азия и Латинска Америка. Настоящият отдел B2B India Business Department ще бъде надграден в B2B India Business Division, за да продължи растежа на бизнеса в страната.

Всички структурни промени ще бъдат въведени от 1 декември 2023 година, а всички повишения – от първия ден на новата година.

Свързани публикации