Майстор-пивоварят на Загорка с престижно отличие

Валентин Кръстев бе отличен със сертификата „Heineken Master Brewer“ на „Master Brewer“ конференцията на HEINEKEN, състояла се в Амстердам

Валентин Кръстев, майстор-пивоварят на ЗАГОРКА, бе отличен със сертификата Heineken Master Brewer на „Master Brewer“ конференцията на HEINEKEN, която се проведе през септември тази година, в музея на бирата The Heineken® Experience в Амстердам. По време на тридневното събитие всички майстори на пивото имаха възможността да участват в множество обучения, част от които бяха свързани с продажбите и иновациите в бранша, както и в дискусии на различни теми като процеса на леденостудено отлежаване и производството на безалкохолни алтернативи.

Конференцията завърши с представянето на индивидуалните проекти на всеки един от участниците, а най-добрите от тях бяха отличени в специална церемония с връчване на престижните сертификати Heineken Master Brewer. Церемонията беше водена от главния изпълнителен директор и председател на Изпълнителния съвет на Heineken N.V – Долф ван ден Бринк.

„Много съм щастлив, че имах възможността да бъда част от конференцията на пивоварите на HEINEKEN, защото не само успях да придобия много нови знания и умения, но и имах изключителната възможност да се срещна с майстори-пивовари от всички компании на HEINEKEN, с които споделяме една и съща страст – тази към пивото“, сподели Валентин Кръстев, Мениджър Пивоварене в ЗАГОРКА, и добави: „Със сигурност мога да кажа, че именно страстта е движещата сила във всеки един от нас в ЗАГОРКА и това, което ни отличава и е от значение за нас, е да умеем да достигаме до сърцата на нашите консуматори. Затова не спираме да се стремим да надграждаме нашите продукти, така че те да бъдат винаги с най-високо качество, за да доставят максимално удоволствие на всеки, който ги опита.“

Валентин Кръстев е част от семейството на ЗАГОРКА от 2008-ма година, като постепенно се превръща в един от най-значимите майстори-технолози в пивоварната, а подписът му може да бъде открит на бутилката на емблематичното Загорка Специално пиво. Вече 14 години той не спира да носи в себе си страстта и вдъхновението от работата, а талантът му – наслада за ценителите на добрата бира.

За ЗАГОРКА АД , част от корпорация HEINEKEN

Пивоварна Загорка отбелязва своя 120-годишен юбилей  от създаване си в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията” през 1902 г. от  д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения, които дават възможност за отговорен избор на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

Свързани публикации