MET Group назначава Александър Алтинг фон Геусау за нов член на Изпълнителния съвет

Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group назначи Александър Алтинг фон Геусау за нов Съветник на изпълнителния директор. На тази новосъздадена длъжност той ще бъде член на Изпълнителния съвет на МЕТ Holding и ще отговаря директно пред председателя и главен изпълнителен директор на Групата Бенджамин Лакатош.

Александър Алтинг фон Геусау е опитен ръководител в областта на корпоративните финанси с над 25-годишен опит в Азия и Европа. Неговият богат набор от умения ще има значителен принос за стратегията за растеж на MET.

От 2003 г. той е управляващ директор “Комунални услуги и възобновяеми източници” в ING Bank в Лондон и играе важна роля в различни секторни проекти в контекста на развитието на енергийния преход. В качеството си на глобален ръководител на сектор “Комунални услуги” в ING той отговаряше за управлението на кредитен портфейл в размер на няколко милиарда евро и активно ръководеше многобройни стратегически сделки за повечето големи комунални услуги.

Александър Алтинг фон Геусау се присъединява към ING през 1997 г. в отдела за проектно и структурирано финансиране в Сингапур, след което се премества в отдела за корпоративни финанси в Хонконг през 1999 г. и става ръководител на сектор “Комунални услуги” в Азия. Преди да се присъедини към ING, в продължение на 10 години той работи като адвокат по корпоративно право в международна адвокатска кантора в Сингапур, Ротердам и Ню Йорк. Притежава магистърска степен по право от Лайденския университет в Нидерландия.

Свързани публикации

Ежегодната IT Beards кампания на Scalefocus набира средства в помощ на деца в неравностойно положение в България, Северна Македония и Турция

Този ноември брадите растат в подкрепа на най-беззащитните – нашите недоносени деца За четвърта поредна година софтуерната компания…