Над 50 000 потребители на Settle за една година на българския пазар

Young people using smartphones – Group of social media co workers having fun with online video photo – Technology obsession

Резултатите, постигнати от норвежката платформа за мобилни разплащания, значително надхвърлят първоначалните очаквания на компанията

През март месец 2021 г. пионерът в мобилните разплащания Settle навлезе на българския пазар с една основа мисия – да изгради полезни връзки между бизнеса и хората. Година по-късно над 50 000 потребители са направили регистрация в приложението и го използват, за да улесняват ежедневните си плащания. В рамките само на няколко месеца норвежката платформа за мобилни разплащания предостави възможност на българските потребители мигновено да изпращат и получават пари, както към други потребители и бизнеси в България, така и към такива в още 27 страни в Европа, без да е необходимо да зареждат предварително специална сметка. Settle предлага иновации и за компаниите, като им предоставя възможност да приемат дигитални плащания от разстояние, без необходимост от допълнителни устройства.

През последните 12 месеца хиляди потребители от различни възрасти са се доверили на Settle. За последните 6 месеца компанията отчита среден месечен ръст от 42%, като най-голям прираст на регистрирани потребители отбелязва през месец декември, благодарение на своята кампания „Покани приятел“. Тогава Settle изненада потребителите си с предколедни подаръци – всеки инсталирал мобилното приложение имаше възможност чрез специален линк да покани неограничен брой хора от листа си с контакти и мигновено да получи награда. Вследствие на тази кампания потребителите на приложението за декември спрямо ноември месец са се увеличили със 71%.

Средният ръст на реализирани трансакции през Settle за последните 6 месеца достига 187%, като ръстът на извършените чрез Settle трансакции достига впечатляващите 516% през месец декември.

„Щастливи сме, че успяхме да спечелим доверието на хиляди български потребители. Ежедневно работим по това да отговаряме на техните очаквания и непрестанно се стараем да надграждаме и развиваме Settle с нови функционалности, които да отговарят на нуждите, както на физическите лица, така и на бизнесите, които ни гласуваха доверие“, сподели Детелина Момчева, икономически директор на Settle България и добави: „Тази една година премина неусетно, но въпреки това успяхме да постигнем много. Горди сме, че резултатите ни за 2021 г. надхвърлиха значително първоначалните ни очаквания. Все по-ясно успяваме да разчетем българските потребители и техните нагласи. Плановете ни за тази година са изключително амбициозни и вярваме, че ще успеем да ги осъществим.“

От самото си стъпване на българския пазар, в началото на 2021 година, Settle следва стриктно една основна цел, а именно да предоставя нови възможности на българските потребители, като им предлага възможност за бързо, безплатно и изключително сигурно безкасово плащане. За разлика от повечето мобилни портфейли и нео банки, Settle разчита на местни партньорства, с които да подпомогне развитието на всеки отделен пазар.

Първото реализирано местно партньорство за Settle бе с Management Financial Group. Това стратегическо партньорство, и вече утвърдената силна позиция на MFG като глобална компания за финансови услуги, е от ключово значение за първоначалното позициониране на Settle в България.

Една от най-големите медийни групи в България – Нетинфо се превърна в първия дистрибуционен партньор на приложението. Глобалната платформа за електронна търговия OLX също застана зад Settle България още в първите месеци от старта ѝ на българския пазар.

Благодарение на партньорството си с еCommerce Academy, Digital4 Foundation и членството си в Българска Е-комерс Асоциация норвежката платформа за мобилни разплащания навлезе в eCommerce средите и започна успешно да развива тази линия на бизнеса си.

Партньорството на Settle с GombaShop™, предостави възможност на над 1 800 онлайн магазина да предложат по-бърз и сигурен check out процес на своите клиенти. Интегрираните решения, които Settle предлага са налични и в други SaaS платформи – Valival, MerchantPro и CloudCart, като чрез това онлайн търговците имат възможност да намалят броя на изоставени колички и да увеличат продажбите си.

Чрез партньорството си с платформите xChange.bg и Altcoins, Settle предостави възможност за бързо и лесно закупуване на криптовалути на всички потребители с афинитет към вълнуващите инвестиции. Съвсем скоро потребителите на xChange.bg ще могат и да получават средствата от продажба на крипто директно в сметката си в мобилното приложение Settle.

Всяко едно от реализираните партньорства на Settle за изминалата година спомага значително за успешното развитие, позициониране и впечатляващите резултати, които отбелязва норвежката платформа за мобилни разплащания в България. Това е в пълен синхрон с кредото на компанията да изгражда стабилна екосистема, в която всички участници печелят и се развиват успешно. Вярваме, че на всеки пазар може да има само един победител и сътрудничеството е в основата за това. Имаме над 10-годишен опит от първа ръка с мобилни плащания. Settle носи и отговаря за всички фундаментални принципи и сложни детайли, които вярваме, че са ключови, за да победим на всеки пазар, както в локален, така и в глобален план.” споделя Даниел Дьодерлайн, главен изпълнителен директор на Settle Group.

Свързани публикации

По пътя към ангажиментите за 2030 г.: Доклада за устойчивост и опазване на околната среда на Майкрософт за 2022 г.

Компанията осигурява устойчивост по целия свят Майкрософт стартира „Microsoft Cloud for Sustainability“ и усъвършенства глобалните инициативи за устойчивост.…