Доброволци от Кока-Кола ХБК България с акция по залесяване в Пловдив

Служители на Кока-Кола ХБК България проведоха акция по залесяване, като засадиха 40 дървета ясен в район „Тракия“ в град Пловдив. Дърветата са дарение от компанията, а засаждането им е в подкрепа на инициативата на община Пловдив за озеленяване на квартала и града.

Акцията по залесяване е част от дългогодишната екологична и образователна програма на Системата на Кока-Кола в България „Моят зелен град“, която се провежда за 16-та поредна година. Тя се осъществява в подкрепа на глобалните ангажименти на Кока-Кола до 2030 г. да постигне еквивалента на 100% събиране и рециклиране на всяка продадена от компанията бутилка или кен, както и до 2040 г. да се превърне във въглеродно неутрална компания.

Като част от предишните издания на инициативата, служители от Системата на Кока-Кола у нас успяха да озеленят, почистят и облагородят редица местности, горски пространства и паркове в страната. Всяка година, в рамките на кампанията, се избират локации, в които трудът на доброволците е необходим и полезен в цялостната грижа за околната среда и допринася за подобряването на екологичните условия и ресурси в съответната местност. Само в последното издание на инициативата над 1 000 служители на Кока-Кола и техните семейства премахнаха от картата на България над 800 тона битови отпадъци и над 650 тона разделно събрани отпадъци. В предходните си доброволчески акции те успяха да засадят над 7 декара гори, да съберат над 3 000 чувала с отпадъци от десетки локации в страната, да почистят над 30 км крайбрежни зони, да трансформират 10 спирки на градския транспорт в София в контейнери за събиране на пластмаса и да подкрепят много други общественополезни инициативи.

Свързани публикации

Кофас: Безпрецедентните атаки срещу Израел предизвикват множество политически и икономически рискове

Експертите по кредитно застраховане от Кофас направиха оценка на рисковете във връзка с атаките на палестинските въоръжени групировки…