Олга Лавренова е новият Изпълнителен директор на ЗАГОРКА АД

От 15 октомври 2021 г. Олга Лавренова ще заеме позицията Изпълнителен директор на ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN. Тя поема ръководството от Пeтeр Копиец, който след 2 години и половина начело на компанията, взе решение да бъде по-близо до своето семейство и ще продължи кариерното си развитие извън структурата на HEINEKEN.

Олга Лавренова е част от голямото семейство на HEINEKEN вече 16 години и има опит на различни управленски позиции, както в Русия, така и в България.

През 2013 г. тя заема позицията Мениджър продажби България. В продължение на три години тя ръководи търговския екип на ЗАГОРКА АД и е била член на управленския екип на компанията. През 2016 г. Олга Лавренова се завръща в Русия и заема позицията Директор продажби-модерна търговия, а три години по-късно вече е Старши директор продажби и дистрибуция на HEINEKEN, Русия. Под нейно ръководство компанията повишава пазарния си дял и развива екипа си с фокус върху премиумизация и разгръщане на бизнеса.

Кариерното й развитие продължава и пет години по-късно тя отново е в България, в новата си роля на изпълнителен директор, като ще се фокусира върху растежа на бизнеса и реализирането на EverGreen стратегията на ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN, чиято основна цел е устойчивият ръст на бизнеса , ефективност на разходите и развитие на екипа.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Пивоварна Загорка навлиза във втория век от своите операции в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията”  през 1902 г. от  д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес, в продължение на повече от 20 години, над 133 милиона Евро са инвестирани в „Загорка” АД за  модернизация на процесите и увеличаване на производствения капацитет. Днес пивоварната в Стара Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа.

Като част от семейството на HEINEKEN и водещ български производител на бира, „Загорка“ АД се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно.

Чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в шест сфери, в които може да направи положителна промяна: намаляване на въглеродните емисии, опазване на водните ресурси, локални ресурси, отговорна консумация, израстване с местните общности, безопасност и здраве.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Amstel, Stolichno, Starobrno, Affligem и сайдерът Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения за любителите на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0% с вкусовете на лимон, малина, портокал и грейпфрут, ягода и мента.

За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

Свързани публикации