Nexo пуска първата в света крипто кредитна карта в партньорство с Mastercard

Nexo си партнира с Mastercard, за да пусне в Европа първата карта, която позволява на потребителите да използват стойността на своите дигитални активи, без да ги продават

Nexo, световна водеща регулирана институция за дигитални активи, днес официално обяви Nexo Card, първата по рода си крипто разплащателна карта Mastercard за избрани европейски държави. За представянето на пазара Nexo си партнира с Mastercard и DiPocket, предоставяйки на потребителите достъп до ликвидност за техните дигитални активи в над 92 милиона търговски обекта в цял свят.

Nexo Card е първата карта в света, която дава възможността на потребителите да използват стойността на своите дигитални активи, без да се налага да ги продават. Nexo се обедини с картоиздателя DiPocket и Mastercard като технологична компания и платежна мрежа, за да предложи разнообразни иновативни функции за Nexo Card.

Благодарение на усъвършенстваната инфраструктура, предоставена от DiPocket и Mastercard, Nexo Card ще бъде приемана от 92 милиона търговци в цял свят, приемащи Mastercard, което позволява на крипто инвеститорите да използват до 90% от фиатната стойност на своите криптовалути за секунди, без да продават нищо от тях.

Коста Кънчев, съосновател и председател на Управителния съвет в Nexo, сподели: „Първата в света крипто кредитна карта Nexo Card е безпрецедентна финансова иновация, плод на съвместните усилия и партньорство на Nexo и Mastercard. Този уникален продукт, създаден в България, дава възможността на милиони потребители да използват стойността на своите дигитални активи за мигновенни разплащания, без да се налага да ги продават. Благодаря на нашия Nexo екип, който с упоритата си работа направи този преломен момент възможен и за пореден път затвърди България като извор на иновации за цял свят.”

Fedele Di Maggio, съосновател и CEO на DiPocket, каза: „DiPocket се радва да бъде избрания издател на Nexo Card – едно наистина иновативно решение, предназначено да отговори на нуждите на милиони инвеститори в дигитални активи. Партньорството ни в този проект с Nexo и Mastercard е отличителен пример за това как вградената финансова технология на DiPocket позволява на визионерските компании да предоставят стойност и удобство на своите клиенти.”

Raj Dhamodharan, директор „Крипто и блокчейн продукти и партньорства” в Mastercard, сподели „Mastercard вярва, че дигиталните активи революционизират финансовия пейзаж и ние сме водещи в иновациите заедно с Nexo, за да предоставим на потребителите нови и единствени по рода си начини на плащане и употреба на криптовалути. Ние сме развълнувани да продължим да правим иновации в плащанията, като направим дигиталните активи по-достъпни в цялата екосистема.”

По-рано тази година Nexo завърши частично предварително представяне на Nexo Card в избрани европейски държави с фокус група, която колективно генерира изключителен интерес и обем трансакции, доказвайки огромното търсене на този финансов продукт. В следващите етапи от развитието на Nexo Card компанията планира да добави функционалност на дебитна карта и да разшири предлагането в международен план наред с много други усъвършенствания.

Свързани публикации