Владимир Рангелов от Vivacom с почетно отличие в престижна международна класация

Владимир Рангелов, директор „Броудкаст услуги“ във Vivacom, бе отличен като „Executive of the year“ от Световната телепорт асоциация (WTA) в престижната международна класация за 2023 година. Това се случи по време на конференцията „SATELLITE 2023“, която се проведе на 14 март, във Вашингтон, САЩ. Наградата се връчва на лица, които са демонстрирали лидерство, предприемачество и иновации за развитието на дадена компания, оперираща в сектора на сателитните комуникации.

Владимир Рангелов отговаря за услуги радио и телевизионно разпространение, сателитни връзки, колокация, както и за стратегическата инфраструктура във Vivacom, вече повече от шест години. Заемал е и позиции търговски директор, член на борда и изпълнителен директор на инфраструктурната компания НУРТС. През последните две години, Владимир и екипа му, постигат 24% увеличение на приходите от сателитни услуги за бизнес клиенти основно от международни партньори.

Това  доведе до върхово признание за Vivacom в престижната международна класация на WTA за най-бързо развиващ се оператор в тази сфера за 2022 година. Освен че се издигна до първата позиция сред 10-те най-бързо развиващи се оператори (категория The Fast 10), тази година Vivacom влиза и в групата на 20-те световни лидери в сектора.

Тези призови награди са поредните отличия за Vivacom, след като в края на 2022 година, телекомът съвместно с един от водещите световни доставчици на спътников интернет – One Web, започнаха изграждането на наземна станция за комуникация с мрежата от спътници на OneWeb на ниска орбита в Стара Загора. Инвестицията в съоръжението ще разшири достъпа на държавите от Европейския съюз до мрежата на OneWeb, ще направи системата по-устойчива и ще подобри широколентовото покритие на териториите от Централна Европа до Централна Азия, включително Черно и Каспийско море. Този проект осигурява допълнителни работни места в региона в следващите 10 години, но и поставя община Стара Загора на световната карта на космическите технологии и комуникации.

За United Group:

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива дейност в осем държави и има над 15 милиона потребители и близо 15 000 служители. Генерира годишни приходи в размер на близо 2,5 милиарда евро. United Group осигурява най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ съдържание от цял свят. Сериозните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират отличното качество на продуктите и услугите, които предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

От юли 2020 г. Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

Свързани публикации