Новият Redmi 12 5G от Xiaomi вече е във Vivacom

Моделът беше представен от Xiaomi в началото на август и е първото устройство с чипсета Snapdragon 4 Gen 2.

Vivacom официално стартира продажбите на най-актуалния смартфон от серията Redmi на технологичния бранд Xiaomi, а именно Redmi 12 5G. Устройството е първото, което използва мощния чипсет Snapdragon 4 Gen 2 и може да бъде закупено в мрежата на телекома на атрактивната цена от 12,98 лева на лизинг за 24 месеца при сключване на 24-месечен договор с план Unlimited 100. Моделът изглежда като един от претендентите за лидер сред достъпните 5G телефони.

Redmi 12 5G 4/128 GB комбинира безпроблемна 5G свързаност, елегантен дизайн и възможност за невероятно потребителско изживяване. Смартфонът разполага с 6,79-инчов FHD+ дисплей и с 90 Hz адаптивна честота на опресняване за гладък преход между приложенията. Смартфонът е оборудван със защитното покритие Gorilla Glass 3 и притежава сертификат за издръжливост IP53 срещу водни пръски и прах. Redmi 12 5G от Xiaomi е сертифициран също от SGS за ниски стойности на синя светлина, което го прави подходящ за продължително четене.

По отношение на хардуера устройството може да се похвали с новия мощен чипсет Snapdragon 4 Gen 2, който осигурява впечатляващо гладка производителност за всекидневна употреба, бърза 5G свързаност и енергийна ефективност. Моделът в мрежата на Vivacom се предлага с 4 GB RAM и 128 GB вътрешна памет. Redmi 12 5G е оборудван с двойна система от камери – 50 МР основен сензор и 2 МР дълбочинна камера. 50-мегапикселовата основна камера прави изключително резки и детайлни снимки, запазвайки детайлите дори след мащабиране или изрязване. Специално внимание е отделено на снимането на портрети, HDR панорами, тайм-лапс, като камерата е снабдена със седем популярни филтъра filmCamera.

Xiaomi предлага с Redmi 12 5G изключително издръжлива 5000 mAh батерия, която поддържа 18W бързо зареждане. Смартфонът притежава още 3,5 мм жак за слушалки, страничен сензор за пръстови отпечатъци и IR предавател. Моделът върви с Android 13 с MIUI 14 и е наличен в черен, син и сребрист цвят.

Повече информация може да намерите ТУК.

Свързани публикации