Отмъщението на ситите.

Снимка merc67

Ето анализ на Тренд.

Ако изборите бяха днес, онези, които се очаква да гласуват със сигурност, биха гласували така:

1. ГЕРБ-СДС – на 21,7 %,

2. „Има такъв народ“ – 20.2 %,

3. БСП – 16,1 %,

4. „Демократична България“ – 11,2 %,

5. ДПС – 10,9%,6. „Изправи се! Мутри, вън!“ – 5 %,

7. „Българските патриоти“ – 3,9 %,

8. „Възраждане“ – с 2,3 %,

9. партията на Васил Божков „Българско лято“ – 1,9%.М

Може да се отбележи:

– Разликата между партията на Слави и партията на Бойко е много малка.

– БСП са достигнали до твърдо ядро, което няма да се откаже.

– Демократична България изпреварват ДПС, но с много малко.

– Патриотите са под чертата и май не влизат в следващия парламент. Но са прекалено близо.

И отново, ако сумираме резултатите, ще се получи:

Старите партии: 48.7 %

Новите партии: 36.4 %

Както и при предишното изследване, ако Патриотите прехвърлят бариерата и влезнат, Старите партии ще имат огромно мнозинство и край на идеите за реформа. Всички чиновници, които сега са по болест, рязко ще оздравеят. Разбирате ли защо тенденциите са важни, а не едно изследване?

Само разкрития вече не вършат работа. На чичо Гошо от Долно Туткаво му е все тая дали са “раздадени на свои хора” три или четири или пет милиарда. Той не разбира разликата. Сега даже и десет милиарда да се разкрият, той пак няма да се впечатли. Не разбира как това се отразява на живота му. Или по-скоро какво е пропуснал, какви реформи не са се случили, защо внуците му са в чужбина и не искат да се връщат…

От комуникационна гледна точка феновете на ГЕРБ са като монолитна стена. Направо като подпорна стена. Подкрепят ръководството си, не обръщат внимание на разкритията, повтарят си опорните точки. Като стройни редици имперски щурмоваци, готови да маршируват. Следват основната си цел: Победа на всяка цена. От друга страна, феновете на протестните партии често губят фокус, влизат в безсмислени разправии, хващат се на всяка провокация, която ченгетата им подмятат. Сякаш на моменти се разфокусират от основната си цел – промяна на корумпирания модел. Голяма роля в този процес играят и медиите. Очевидно е странното поведение на някои от тях, тази капания дълго време ще бъде давана за пример. Това изследване показва как недоверието към кабинета Борисов е било 64%, но към служебния кабинет е спаднало до 42%. Одобрението към предишния кабинет е било 22%, а към сегашния е нараснало до 35%. В материала е цитирано само как доверието към служебния кабинет е по-ниско от недоверието. Точно като в стария виц: “Нашият е на почетно второ място, а онзи неприятен тип е чак предпоследен. “Не разбирам и как може някакъв функционер на ГЕРБ да звъни в предаване, което върви в ефир и да иска да “отговаря”. Защо всички кандидати от всички останали партии не звънят нон-стоп и не искат същото. Нали медиите са неутрални?

Не разбирам и защо медиите не си направят процедура за “Проверка на фактите” (Fact check). Само Медиапул виждам, че имат. Тогава по-лесно ще се вижда кой лъже и кой не, кой може да бъде цитиран и кой няма смисъл.20 дни. В които да се разкаже на хората какво са загубили. В които да се разкаже на хората какво можеха да имат. В които да се премахне страха на хората. 20 дни. Фокусирайте се, моля ви. Концентрирайте се. Помнете коя е основна цел и не си хабете времето и нервите с глупости. Помнете коя е основната цел и покажете на “колебаещите се”, че имате ясна визия за нормално развитие. 20 дни. За да не ни наложат техен ред в техния хаос. Идват избори. Помнете милиардите. Мислете. Гласувайте за промяна.

Изследването може да видите тук: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9911487

Взето назаем от фейсбук профила на Любомир Аламанов със съгласието му. Заглавието е на редакцията. Дезоле.

Свързани публикации