ПО-УСТОЙЧИВ ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ НА LG SOUNDBAR ЗА ПО-ЗЕЛЕНО УТРЕ

Днешните потребители все повече ценят отношението на брандовете към околната среда и са по-склонни да пазаруват от компании, споделящи стремежа им за опазване на планетата и едно по-устойчиво бъдеще. LG Electronics, компания, която дълго време е в челните позиции за екологично отговорни практики, продължава с иновациите за по-добър начин на живот днес и по-добър свят утре.

Най-показателна за тези усилия е Саундбар серията на компанията. По-екологични на всеки етап от жизнения им цикъл, първокласните звукови решения от LG са създадени от повторно използвани или лесни за рециклиране материали, консумират по-малко енергия по време на употребата си в сравнение с много конкурентни продукти и се доставят в иновативни, екологично съобразени опаковки с мисъл за бъдещето.

Много от Саундбар продуктите се отличават с издръжлив вътрешен корпус, изработен от рециклирана пластмаса, а някои от моделите имат и атрактивно текстилно покритие, създадено от рециклирани РЕТ бутилки.[1] LG използва приблизително 1.5 милиона 500 милиметрови РЕТ бутилки всяка година, за да създаде луксозния плат за саундбар продуктите си – стилен начин за устойчиво потребление на иначе предвидената за изхвърляне пластмаса.[2]

За опаковките на екологичния саундбар, LG използва формована целулоза от рециклирана хартия и картон вместо EPS пяна и пластмаса, които са трудни за разграждане и могат допълнително да замърсят околната среда чрез отделянето на вредни газове. С преминаването към формована целулоза, LG затвърждава ангажимента си към по-устойчиво бъдеще за планетата и намалява нивата на използваната EPS пяна с 250 тона годишно. А използването на рециклирана пластмаса във всеки LG саундбар от 2021 година насам позволява на компанията да намали пластмасовите си отпадъци до около 300 тона годишно.

Благодарение на добре обмисления дизайн и усъвършенстваните производствени процеси на LG, саундбар продуктите имат минимален въглероден отпечатък върху планетата с предимството за по-лесно рециклиране и по-малко емисии на СО2. В следствие на тези предимства LG Soundbar 2021 наскоро са наградени с призива Product Champion от Американската агенция за опазване на околната среда (ЕРА), специално отличие, присъдено на компанията за демонстриране на значителни екологични, социални и икономически резултати, които надхвърлят Sustainable Materials Management (SMM) Electronics Challenge стандартите на ЕРА. [3]

Серията LG Soundbar 2022 може да се похвали с още по-голям фокус върху устойчивото развитие на продуктите. Повечето нови модели от LG печелят SGS Eco-Product признанието за минималното си въздействие върху околната среда, доказателство че тези саундбар продуктите са отговорният избор, когато става въпрос за висококачествени аудио решения. Освен това, най-новите модели са изработени от части, произведени от рециклирана пластмасова смола и са валидирани от Environmental Claim Validation Procedure (ECVP) към UL В същото време дизайнът им съдържа и плат от полиестерно трико, изработено от рециклирани материали, което отговаря на глобалните стандарти (според Global Recycled Standard).[4]

LG Soundbar 2022 са сертифицирани по ENERGY STAR®, благодарение на ефективното и минимално използване на енергия при употребата им. Чрез увеличаването на енергийната ефективност, продуктите с лого на ENERGY STAR® помагат на потребителите да играят съществена роля в опазването на околната среда.

Така че, независимо дали става въпрос за саундбар, телевизор, миялна машина или фурна, потребителите могат да са сигурни, че LG е компания, напълно фокусирана върху предоставянето на устойчиви иновации, които правят живота по-добър и сега, и в бъдещето.

1  Модели SP7Y и QP5 съдържат рециклиран текстил.

2  Приблизително 6,5 половин литрови PET бутилки се използват за направата на текстила за всеки модел SP7Y.

3  С наградата EPA SMM Product Champion Award са LG Saundbar моделите SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y, SPD7Y, QP5.

4 Материалът, сертифицирани от UL 2809 Environmental Claim Validation Procedure (ECVP) за рециклирано съдържание и(GRS) се използва за моделите LG Soundbar S95QR, S90QY, S80QR, S80QY, S75Q, S65Q, S4SQ, S608 SP 2022. Количеството рециклиран текстил варира в зависимост от модела.

Свързани публикации