Системата на Кока-Кола в България завоюва златна награда в BAAwards’21-22

Кампанията „Schweppes Pink Tonic Style“ заслужи престижното отличие в седмото издание на конкурса на Българската асоциация на рекламодателите

Системата на Кока-Кола в България получи поредно признание за работата си – този път от Българската асоциация на рекламодателите (БАР). В рамките на седмите награди за изключителни постижения в маркетинговите комуникации – BAAwards’21-22, кампанията „Schweppes Pink Tonic Style“ спечели златната награда в бизнес конкурса за рекламодатели в категория „Пускане на пазара на нов продукт под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория“.

Всяка година Schweppes пуска иновация в портфолиото си с установен план за комуникация и изпълнение. През 2021 г. Schweppes Pink Tonic Style стартира с гаранция за успех преди всичко благодарение на невероятния си вкус, но и в резултат на 360-градусовата си комуникационна стратегия, обхващаща редица медийни активности за генериране на висока осведоменост за продукта, силен дигитален и инфлуенсър план за ангажиране на потребителите и отлично BTL изпълнение в обектите и в заведенията на пазара.

Предимствата на кампанията бяха оценени от 11-членно експертно жури, съставено от водещи професионалисти в сферата на маркетинга и рекламата, сред които представители на големи рекламодатели, комуникационни агенции, агенция за пазарни проучвания, както и от академичните среди.

„Дадохме най-доброто от себе си, за да предоставим на клиентите и потребителите си възможността да отнесат вкъщи изживяването, което носи Schweppes Pink Tonic Style. Обогатявайки нашето 24/7 портфолио, осигурихме и атрактивно позициониране на бранда в нашите клиенти от Хорека (хотели, ресторанти, кафенета), за да бъде предлаган в унисон с модерната коктейлна култура. Така превърнахме иновацията ни в едно от най-успешните нововъведения на марката в България за последните 5 години и в постоянен член от портфолиото на Schweppes“, каза Христина Георгиева, директор „Маркетинг“ в Кока-Кола ХБК България.

Свързани публикации