vivo представя флагмана X90 Pro в България

Персонализираните 1-инчов основен сензор и чип за обработка на изображения, както и възможността за зареждане на батерията от 0 до 50% само за осем минути, са само някои от характеристиките на новия смартфон

София, 09.03.2023 г. – Най-новият флагман на vivo – X90 Pro идва на българския пазар. Смартфонът от трето поколение, произлязъл от глобалното партньорство между vivo и ZEISS, идва с изключителни фотографски възможности, както и значителна актуализация на производителността. Първи в списъка със спецификации стои най-големият сензор за изображения до момента, наред с новия и подобрен чип за обработка vivo V2, с който брандът цели да затвърди лидерството си в областта на мобилната фотография.

„Развълнувани сме да представим нашия най-нов флагман в Европа. vivo X90 Pro съчетава изключителни, водещи в индустрията технологии за изображения, разработени съвместно със ZEISS. Смартфонът е оборудван с най-новите изчислителни технологии, разработени както вътрешно, така и в сътрудничество с MediaTek, за да отговори и даде решение на някои от най-големите предизвикателства във фотографията, включително снимането при слаба осветеност“, сподели Ангел Вакарелийски, мениджър продажби във vivo България.

„В момента границите на мобилната фотография се изместват драстично: доброто качество на изображението се е превърнало в основен фактор за смартфон заснемането, докато в същото време най-новите флагмани като vivo X90 Pro позволяват резултати от професионално ниво. Хардуерът и софтуерът работят ръка за ръка с помощта на изкуствен интелект. По този начин потребителите постигат професионални резултати, без да е необходимо да имат широки познания по фотография“, споделя Оливър Шинделбек, старши мениджър технологии за смартфони, ZEISS Consumer Products.

Изключително фотографско изживяване

Най-новото устройство, произлизащо от глобалното партньорство между vivo и ZEISS, идва с множество подобрения, за да предложи изключително изживяване при фото- и видеозаснемането. Това включва новоразработена надстройка на тройната основна камера, която значително увеличава чувствителността към светлина, естествената обработка на цветовете и стабилизирането на изображението. Това позволява интуитивно изживяване с камерата и дава възможност както на професионалистите, така и на начинаещите да уловят висококачествени кадри.

„Лидерът на глутницата“ е най-големият в индустрията персонализиран 1-инчов сензор за изображения IMX989. В сравнение с други устройства с такъв сензор, 50-мегапикселовият обектив има голяма бленда f/1,75 и 3,2 μm, конфигурация 4-в-1, което позволява по-голям прием на светлина на пиксел – това води до по-ясна картина и по-ярки изображения. Фоточувствителната зона на сензора е увеличена със 77% в сравнение с миналогодишния флагман – vivo X80 Pro, с повишение на капацитета за поглъщане на светлина до 43%.

Следваща по ред е 50-мегапикселовата портретна камера с нейната 50-милиметрова конфигурация с фиксиран фокус. Зад обектива се намира сензор IMX758, постигащ бленда f/1,6, позволяваща заснемането на фини детайлни портрети, дори при условия на слаба осветеност. Надграждайки високо оценените портретни функции на своя предшественик, новото устройство идва и с подобрено качество на портретната камера.

Триото камери е завършено от 108-градусова широкоъгълна камера с 12-мегапикселов сензор Sony IMX663 и бленда f/2,0, осигуряващи улавянето на перфектни кадри, дори когато обектът е изключително близо.

X90 Pro въвежда и специална технология за оптична стабилизация на изображението (OIS), разработена от vivo, която позволява по-интелигентна и прецизна корекция в сравнение със стандартната OIS. Благодарение на нея смартфонът постига стабилизация на изображението от ниво 4 на CIPA, което е професионално ниво на настройка.

Професионална камера, с която да уловите перфектните кадри – денем или нощем

Новият vivo X90 Pro се радва не само на подобрени сензори, но и на персонализиран чип за изображения, наречен vivo V2. Той разполага с вътрешно разработени AI алгоритми, както и с оптика ZEISS с T* покритие за допълнително подобряване на възможностите за нощна фотография.

В резултат на актуализацията на хардуера и софтуера, X90 Pro вече може да заснема 4K видеоклипове при условия на слаба осветеност. Това позволява улавянето на ясни изображения дори при високи ISO настройки, благодарение на алгоритъма за намаляване на шума. С режима Handheld Astro без усилие може да бъде заснето звездното небе, а AI Night View допринася за постигането на по-точни цветови тонове при нощна фотография. Смартфонът разполага и с функцията ZEISS Natural Color 2.0, която представя цветовете с по-голяма автентичност и точност, доближавайки заснетите изображения до това, което се вижда с просто око.

Zero-Shutter-Lag Motion Snapshot на vivo и ZEISS пък прави улавянето на движение по-лесно от всякога. Закъснението от нула секунди означава, че това, което потребителите виждат пред себе си, е това, което получават в ключови моменти, дори при слаба осветеност. В режимите Sports и Night Sports, комбинацията от високоскоростен затвор и алгоритъм за откриване на движение може незабавно да замрази кадрите, като поддържа ясно всеки бързодвижещ се обект.

И накрая, благодарение на 1-инчовия сензор, смартфонът предлага редица творчески ефекти, разработени съвместно от vivo и ZEISS. ZEISS Cine-flare Portrait например стимулира ефекта на отблясъци, наблюдаван в много известни филми от големия екран, а ZEISS Miniature Effect позволява заснемането на уникални миниатюрни градски пейзажи.

Безпроблемно зареждане: До 50% за малко над 8 минути

Новият X90 Pro поддържа 120W Dual-Cell FlashCharge, който, комбиниран с батерия от 4870 mAh, подобрява както скоростта на зареждане, така и живота на батерията. Флагманът идва и с добре познатия 50W Wireless FlashCharge, лансиран с миналогодишния модел – X80 Pro.

Устройството предлага два режима на зареждане: бързо зареждане и балансиран режим.

В режим на бързо зареждане X90 Pro може да се зареди до 50% за 8 минути и 10 секунди. Балансираният режим е идеален за ежедневно зареждане, отнема само 29 минути, за да зареди батерията до 100%. Освен това телефонът има 24-измерна защита и TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System Certification, гарантиращ безопасност при зареждане.

Мощно устройство с изключително добра производителност

Новият флагман е водещо устройство за мобилни изображения и мощна обработка, поддържана от конфигурация с двоен чипсет – основният е мобилната платформа MediaTek Dimensity 9200, съчетана с чипа vivo V2, благодарение на които Х90 Pro постига AnTuTu Benchmark резултат от порядъка на 1,26 милиона. Смартфонът е снабден с 12 GB LPDDR5X и 256 GB UFS 4.0 памет, подсилена с vivo Extended RAM, която добавя допълнителни 8 GB виртуална памет, и UFS Deep Defragmentation, осигуряваща плавна производителност и обработка на данни.

X90 Pro идва и с подобрена система за течно охлаждане на парната камера. Той разполага с 24-слойна охлаждаща структура, която е увеличена с над една трета в сравнение с предшественика си, покривайки площ от 4002 квадратни мм. Освен това, иновативния дизайн на рамката намалява преноса на топлина от процесора към телефона.

Красив и безопасен, благодарение на намалената синя светлина

6,78-инчовия екран предлага завладяващи ефекти и усъвършенствана защита на очите. Дисплеят е изработен от нов луминисцентен материал, който ефективно намалява синята светлина. Трептенето на екрана е понижено, а благодарение на прецизното затъмняване, яркостта на дисплея може да се настройва всяка една секунда, за да съответства на външните условия на осветление, осигурявайки допълнителен комфорт при гледане.

Реални цветове и на екран: ZEISS Natural Color Display

Функцията ZEISS Natural Color Display е добавена за първи път като опция към настройките за цветови стил на екрана (освен режима за показване по подразбиране), за да се гарантира, че заснетите цветове не се влияят от дисплея и съответстват на това, което човешките очи виждат.

За тези, които обичат да стриймват видео съдържание или игри в движение – големият, извит екран на X90 Pro може да възпроизвежда 1,07 милиарда цвята и 100% DCI-P3 широка цветова гама, предоставяйки богати и естествени цветове. Смартфонът разполага и с двоен стерео високоговорител, линеен мотор по X-ос за по-завладяващо аудио-визуално изживяване и богата тактилна обратна връзка, което го прави идеален за игри.

Автентичен нов дизайн, първокласно изживяване

Новият X90 Pro идва със смел нов дизайн, вдъхновен от спиралата на Фибоначи, а трите задни камери са интегрирани в едно „Голямо око“, за да се създаде цялостен и завършен външен вид. Покрита с Corning Gorilla Glass, общата твърдост на стъклената леща достига 6 по скалата на Моос, което осигурява допълнителна здравина и устойчивост на изпускане и надраскване.

Дисплеят на смартфона е снабден с най-новото защитно стъкло SCHOTT Xensation® Up. Това химически подсилено литиево-алумосиликатно стъкло позволява на устройството да поддържа елегантна извивка на дисплея и осигурява висока устойчивост. Според определени тестове Xensation® Up може да издържи на падане от двойно по-голяма височина спрямо конвенционалното алуминосиликатно (AS) стъкло.

X90 Pro се предлага в цвета Legend Black. Гърбът е покрит с мека на допир веган кожа, която е изключително издръжлива и устойчива на петна. Смартфонът има рейтинг IP68 за устойчивост на вода и прах.

X90 Pro е наличен в мрежата на Технополис от 10-и март на ексклузивна цена.

Свързани публикации