Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

BILLA България организира специален благотворителен великденски базар и събра над 4000 лв. в подкрепа на талантливи деца на свои служители. Инициативата се проведе в централния офис на веригата в София, където бяха представени различни предмети на изкуството, като картини, ръкоделия, аксесоари, бижута, сладки и солени печива, всички ръчно изработени от членове на екипа на компанията и предоставени за базара от всички краища на България. Със събраните средства от тяхната продажба ще бъдат подпомогнати две талантливи деца на служители от BILLA, които се нуждаят от финансиране за участие в престижни спортни състезания.

Великденският базар на BILLA ще подкрепи 17-годишната Ферай Ахмедова, която е състезател по таекуондо с изключителни спортни постижения – 15 пъти държавен първенец и 3 пъти вицеевропейски шампион за девойки. Тя е многократен победител от международни състезания и има нужда от финансиране, за да покрие разходите си за участие в още няколко престижни форума от тазгодишния календар. Другото надарено дете, което ще бъде подпомогнато чрез инициативата, е Баян Маринов на 14 г. Той е плувец и е спечелил редица медали от турнири за деца със специални потребности. Баян също ще бъде подкрепен със средства, за да може да продължи да представя страната ни в национални и международни състезания и да побеждава в тях.

Инициативата „От служителите на BILLA за децата на BILLA” е поредно доказателство, че екипът на компанията е силна и сплотена общност от професионалисти. Хора, които освен да постигат високи бизнес цели, могат да разчитат на взаимна подкрепа, както в успехите, така и в предизвикателните моменти. През изминалата година близо 80% от служителите на веригата са били ангажирани във вътрешната кампания „BILLA Социален фонд“, която е събрала близо 130 хил. лв., дарени на 67 души от екипа и техните семейства, преминаващи през трудна житейска ситуация.     

Свързани публикации

Вдъхновяващи истории от неправителствения сектор са събрани в специално издание „BILLA и приятели – за децата на България“

Най-голямата търговска верига в България представи свое специално издание, посветено на социални проекти и добротворчество в полза на…