Tech Savvy Talks събра над 100 посетители от IT общността на пролетното си издание във Варна

Миналата седмица технологичното събитие Tech Savvy Talks, организирано от Scalefocus, събра на едно място професионалисти от ИТ индустрията за три вълнуващи презентации 

През изминалата седмица технологичното събитие Tech Savvy Talks, организирано от Scalefocus, събра на едно място професионалисти от ИТ индустрията за три вълнуващи презентации. Серията от събития цели да събира регулярно и в неформална среда местната технологична общност за обмяна на опит, знания и добри практики по отношение на най-съвременните технологии. 

„За нас е важно да подкрепяме не само развитието на специалистите вътре в компанията, но и развитието на ИТ общността, за да постигаме прогрес в условията на здравословна конкуренция.“, споделя Александър Михайлов, Site Lead на Scalefocus Варна, и допълва, че „както всички знаем, най-полезните уроци в нашата професия се учат при директен, неформален разговор с колеги.“ 

Разговорите обхванаха редица теми като иновации, най-новите тенденции в AI и машинното обучение до добри ИТ практики. Лекторите не само презентираха, но и активно ангажираха публиката в демонстрации и дискусии. 

Първата тема, представена от Николай Шекеров, обхвана SoundVision – иновативно решение, което комбинира умно хардуерно устройство със сензорен хъб и мобилно приложение, за да помага на хората с увредено зрение да водят по-пълноценен и независим начин на живот. Николай разказа историята на SoundVision – как от една идея, зародила се по време на фирмен хакатон, софтуерното решение успя да грабне първата в историята Grand Stevie® награда, присъдена на компания от България. 

Втората сесия бе от Бойко Проданов и обхвана нашумялата тема за изкуствен интелект и защо не трябва да се плашим от новото, а напротив – как да бъдем по-креативни, за да ни е от помощ в различни направления 

Последната тема бе представена от Красимир Цонев, който сподели опита си и как с воля и желание можеш да постигнеш много в професионалния си път – благодарение на въпроса „Защо пък не?”. 

И трите презентации дадоха много теми за размисъл, дискусии и въпроси, като всеки успя да вземе нещо със себе си. След края на събитието посетителите и лекторите продължиха дискусиите в приятелска обстановка на по питие. 

Очаквайте следващото издание на технологичното събитие във Варна през есента. 

Форматът Tech Savvy Talks е създаден от Scalefocus като резултат от желанието на технологичния лидер да споделя опит и добри практики, натрупани от екипа на компанията при работата им по разнообразни проекти за клиенти от целия свят – от Fortune 500 компании, през лидери в различни индустриални вертикали, до иновативни технологични стартъпи. 

След два успешни сезона с регулярни онлайн събития и един със срещи на живо, компанията продължава да развива инициативата със събития на живо в различни градове в България и Северна Македония, които се радват на голям интерес. Варна е един от тези градове, където дейността на Scalefocus е представена с екип и офис от 2018 г.

Свързани публикации