SOS Детски селища България и Roadgames предоставят възможност на компании да организират тиймбийлдинг с кауза „София за бъдещето – подкрепа за децата“

  • Тиймбилдинг с кауза: Компаниите могат да организират тиймбилдинг по модел, насочен към насърчаване на екипната работа и социалната отговорност.
  • Участие и забавление: Събитието е отворено за компании от всякакви размери и техните семейства, като участниците ще разгадават загадки и ще опознаят София.
  • Дарение за каузата: От всяка такса за участие (70 лева), 25 лева ще бъдат дарени на SOS Детски селища България за подкрепа на деца и младежи в нужда.

SOS Детски селища България и Roadgames предоставят възможност на компании да организират ново и различно приключение за своите екипи под формата на тиймбилдинг с кауза „София за бъдещето – подкрепа за децата“ за насърчаване на екипната работа и социалната отговорност. Участващите компании ще подкрепят SOS каузата „Пълен с обич дом за всяко дете“, докато техните служители разгадават загадки и се забавляват, опознавайки София. Компаниите могат да включат в инициативата и семействата на своите служители.

Със съвместната ни инициатива с Roadgames, целим да предложим на компаниите възможност да обединят своите екипи около кауза, която има значим социален ефект. Чрез тази инициатива се надяваме да създадем един по-добър и изпълнен с обич свят за децата, като същевременно предоставяме на компаниите платформа за изграждане на по-силни и сплотени екипи” казва Магдалена Найденова, експерт корпоративни партньорства в SOS Детски селища България.

Тиймбилдингът с кауза дава възможност на компаниите да насърчат екипната работа, да изненадат екипите си, да гарантират забавление за цялото семейство на служителите си, да посрещнат нови колеги, да погледнат на града от различен ъгъл, да демонстрират модерна визия и, разбира се, да подкрепят мисията на SOS Детски селища България.

Партньорството ни със SOS Детски селища България предоставя възможност на компаниите да съчетаят полезното с приятното – да изградят по-сплотени екипи и същевременно да подкрепят важна социална кауза. Тиймбилдингът „София за бъдещето – подкрепа за децата“ е новаторски начин за участниците да се забавляват и да опознаят града, като същевременно допринасят за доброто бъдеще на децата в България” споделя Драгомир Зарев, глобален партньор и експерт бизнес развитие в Roadgames.

В тиймбилдинга могат да участват всякакви компании – малки, големи, международни, както и отделни екипи или отдели от фирмите. Всичко, от което се нуждаят участниците, е смартфон с интернет и GPS връзка. Играта предлага двуезично меню на български и английски език.

Броят на участниците е неограничен. Те могат да играят самостоятелно или в отбори от 2 до 4 човека. Всяка игра се състои от различни видове загадки, които са подходящи за различни възрасти, а децата участват безплатно.

Цената за участие е 70 лева без ДДС на участник като 25 лева от нея са в полза на децата, младежите и семействата, които SOS Детски селища България подкрепя. Повече за тиймбилдинга с кауза можете да прочетете на https://sosbg.org/content/uploads/2024/07/SOS-detski-selishta-balgaria-x-Roadgames_Partnership_2024.pdf, като заинтересованите компании могат да се свържат със SOS Детски селища България през уебстраницата на сдружението на https://sosbg.org/about-us/contact-us/ и да заяват участие.

Повече за SOS Детски селища България

Днес живеем в свят, в който едно на всеки десет деца и младежи е разделено от семейството си, изоставено, неглижирано, принудено да живее в среда на насилие или без необходимата подкрепа.  Последиците от това остават за цял живот, създавайки порочен цикъл, който се повтаря от поколение на поколение.

Сдружение SOS Детски селища България е тук, за да прекъсне този цикъл на неглижиране, насилие и изоставяне и в най-добрия случай да го предотврати.

Вече над 30 г. Сдружението осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, останали без родителска грижа и деца в риск да загубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага семеен тип грижа и подкрепа на младежите и семейството и активно се застъпва за правата на децата и младежите.

1.Подкрепа на семейството и превенция на разделяне на деца от техните семейства

Програмата „Подкрепа на семейството“ е насочена към деца и семейства в риск като оказва социална и психологическа помощ на семействата, за да могат да се грижат по-добре за своите деца. Програмата се предоставя в SOS Консултативните ни центрове в София, Перник, Велико Търново, Габрово и Трявна.

За млади майки и бременни жени, които нямат подкрепа от семействата си и срещат трудности преди или в първите месеци след раждането,  Звено “Майка и бебе” в гр. Габрово предоставя временно настаняване до 6 месеца.

2.Семеен тип грижа

Сдружение SOS Детски селища предоставя приемна грижа чрез SOS приемни семейства в Трявна, Габрово, Велико Търново, София, Перник и Брезник.  Деца, разделени от родителите си,  растат в семейство, в среда на любов, доверие и сигурност.

SOS Семейните ни домове осигуряват дом и грижа за  юноши и девойки на възраст между 14 и 18 години, за които до момента на приемането им са изчерпани възможностите за оставане и връщане в биологичното семейство, настаняване в семейството на близки и роднини, осиновяване или настаняване в приемно семейство. Семейните ни домове са в София, Велико Търново и Габрово.  

3.Подкрепа за независим и самостоятелен живот

Социалната услуга „Подкрепа за независим и самостоятелен живот“ е основната форма на подпомагане  за младежите, които са отглеждани в алтернативна грижа, живеят самостоятелно, работят или учат, но все още се нуждаят от подкрепа, за да се справят успешно в живота. Сдружението оказва консултативна и финансова помощ на младежите в рамките на 3 години след напускане на грижа.

 4. Застъпничество за правата на детето

Сдружение SOS Детски селища се застъпва за правата на децата и подкрепя семействата им в усилията им да подобрят качеството си на живот.

Повече за Roadgames:

Roadgames е иновативна компания, специализирана в разработването и организирането на приключенски игри за специални поводи. Създадени с мисъл за любителите на приключения и дейности сред природата, игрите на Roadgames предлагат разнообразни възможности за изследване и откриване на нови места чрез увлекателни загадки и креативни предизвикателства. Екипът на Roadgames е посветен на създаването на незабравими преживявания, които насърчават активния начин на живот и социалното взаимодействие. За повече информация, посетете уебсайта на www.roadgames.com.

Свързани публикации

Международна конференция за тенденциите при защита на личните данни и за изкуствения интелект посреща интересни говорители в България на 19.04.2024 г.

Конференцията „Предизвикателства пред мултинационалните компании с ОРЗЛД, ИИ и регулации, касаещи управлението на данни“ посреща редица лектори, сред…