Стартира Коледната кампания „Купи и дари“ на BILLA и БЧК

Вече повече от седем години BILLA България и нейните клиенти активно даряват хранителни продукти  за нуждаещи се хора от цялата страна в рамките на кампанията „Купи и дари“, която се провежда съвместно с Българския Червен кръст. За първите 9 месеца на годината в специалните пазарски колички на BILLА са събрани над 12 тона дълготрайни хранителни продукти, с които са  подпомогнати около 2000 българи в неравностойно положение.  Мисията на кампанията е да бъде оказвана подкрепа на уязвими социални групи – семейства с ниски доходи, хора с увреждания, граждани, търсещи закрила, институции за възрастни хора и деца.

В периода 07-15 декември BILLA България и Българският Червен кръст обединяват усилия в мащабна кампания в няколко града, чрез която инициативата „Купи и дари“ ще достигне до повече българи, които имат възможност и желание да се включат в нея. Целта е да бъде разширен обхвата на кампанията и повече нуждаещи се да получат достъп до качествена храна и продукти от първа необходимост, за да посрещнат Коледните празници по един достоен начин. В дните на кампанията, доброволци от Българския Червен кръст ще посетят част от обектите на веригата в градовете София, Русе, Пазарджик и Разград и Монтана, където ще предоставят и допълнителна информация на желаещите да се включат в инициативата.

„Съвместната кампания на BILLA и БЧК “Купи и дари“ в годините се превърна в традиция и в наша лична кауза, в която цялата ни организация силно повярва. Тя обединява нашите клиенти, партньори и служители с една важна мисия – да подадем ръка на хората, които имат най-голяма нужда от нашата грижа. Надявам се, че тази Коледа с общи усилия ще успеем да съберем още повече продукти и с тях ще дарим топлина и надежда на нуждаещите се във всички краища на България.“ – коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Търговската верига е дългогодишен партньор на Българския Червен кръст и подпомага  инициативата „Купи и дари“ от 2016-та година. Със своите 158 магазина в 25 области в цялата страна, BILLA дава възможност на голяма част от населението да се включи в кампанията. Всеки клиент може да го направи, като дари хранителни продукти в специално предназначените за целта пазарски колички „Купи и дари“, разположени в магазините на веригата. Препоръчително е дарените храни да включват трайни стоки от първа необходимост, като брашно, варива, макаронени изделия, захар и захарни изделия, олио, зеленчукови и месни консерви. Общата стойност на всички дарени продукти за 2022 г. надхвърля 100 000 лв.

Свързани публикации