Вече е налична най-новата актуализация на Windows 11 за 2022 година

През последните няколко години настъпиха трайни промени в начина, по който живеем, работим и учим, а компютърът играе все по-важна роля в нашето ежедневие. Непосилните преди възможности за онлайн срещи, изпълнение на задачи и достъп до развлечение станаха възможни поради необходимост, но останаха заради удобство и ефективност. Създадохме нови навици, които се затвърдиха. Емоционално свързани сме с компютъра повече от всякога. Освен това, бързото преминаване към по-гъвкав начин на живот и работа, увеличи драстично заплахите по отношение на сигурността на хората и бизнеса. В момента има 921 атаки за разбиване на пароли в секунда. С пускането на Windows 11 миналата година, Microsoft модернизира още повече компютъра, превръщайки Windows в най-доброто място за свързване, творчество и игра.

С най-новата актуализация на Windows 11 за 2022 година, Microsoft се фокусира върху иновациите в няколко ключови области:

  • По-лесна и безопасна работа с компютър: За да предвиди нуждите на хората и да им спести време, тази версия включва актуализации на менюто „Старт“, по-конкретно търсене, бързи настройки, подобрения на таблото с т.нар. „widgets“ (добавки) и други.
    • Новите функции за улеснен достъп включват: „Надписи на живо за цялата система“ за автоматично генериране на субтитри към всички форми на аудио съдържание в Windows 11, гласово активиране (налично в тест версията), което позволява на потребителите да управляват своя компютър и да създават текстове чрез гласа си, а също и „Разказвач“, който отразява речта по естествен начин, правейки я да звучи по-приятно, което от своя страна помага при четене или сърфиране в мрежата.
  • По-голяма продуктивност в процеса на работа: С подобренията в „Оформлението“, новите „Фокусни сесии“ и функцията „Не ме безпокойте“, а също и оптимизациите в производителността и батерията, актуализацията на Windows 11 за 2022 година ще подобри продуктивността на всички потребители.
  • Windows като най-доброто място за свързване, творчество и игра: Актуализацията на Windows 11 за 2022 година включва и ефекти за Windows Studio за подобряване на видео и аудио разговорите, актуализации в изживяването в Microsoft Store, допълнителни функционалности за игри и други.
    • Тази актуализация подобрява работата с Microsoft Store и включва пилотна версия на Microsoft Store Ads за разработчици и разширяване на Amazon Appstore на международните пазари, което ще предостави на потребителите над 20 000 приложения и игри за Android.
    • Game Pass е вграден директно в Windows 11 чрез приложението Xbox, където играчите имат достъп до стотици компютърни игри от най-висок клас.
    • С новата контролна лента, оптимизациите за игри в прозорец и новите опции за конфигурация на HDR, с Windows 11 потребителите ще разполагат с повече функционалности по отношение на игрите от всякога.
  • Осигуряване на допълнителна сигурност и по-добър контрол и гъвкавост на работното място: За да отговори на нуждите на потребителите в тези трудни времена, най-новата актуализация на Windows 11 за 2022 година им предоставя новите и изключително важни функии за сигурност, както и нови интрументи за управление и повишаване на ИТ ефективността.
    • „Defender SmartScreen“ на Microsoft помага за установяването кога даден потребител въвежда своите идентификационни данни в злонамерено приложение и изпраща предупреждение.
    • Smart App Control“ блокира работата на ненадеждни или неоторизирани приложения, скриптови файлове и злонамерени макроси на Windows 11.

За повече информация по отношение на това как потребителите могат да получат най-новата актуализация на Windows 11 за 2022 година, моля посетете този блог. Ако искате да достъпите всички публикации, свързани с тази новина, моля посетете нашия микросайт.

Свързани публикации