Vivacom, част от United Group, отново е в топ 10 на най-бързо развиващите се оператори в света за сателитни услуги за бизнеса

Vivacom, част от United Group, отбеляза огромен успех, след като за четвърта поредна година зае място в престижната класация топ 10 на Световната телепорт асоциация (WTA). Международната класация е на база ръст в приходите за услуги за бизнес клиенти и Vivacom е единствената българска компания в престижното класиране за четвърти пореден път.

Изключителното постижение е резултат от целенасочената стратегия за инвестиции във висококачествени продукти и услуги, технологии и разрастване на наземната инфраструктура на Vivacom в региона, с подкрепата на United Group. До 2026 година общата инвестиция на групата в България ще достигне 4,8 млрд. лева.

„За нас е огромно признание за четвърта поредна година да бъдем в топ 10 на най-бързо развиващите се компании в света, които предлагат сателитни услуги за бизнеса. Това е доказателство, че непрестанните инвестиции в иновации, постоянното високо качество на услугите и изключителната експертиза на екипа, на българския и международния пазар, са вярната формула за този продължаващ успех“, каза Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

Сред най-големите бизнес клиенти на сателитни услуги на Vivacom са: Disney, Eutelsat, Viacom, National Geographic Channel, Viasat, Endurosat, Leaf Space, както и много други доставчици на съдържание, телекомуникационни и сателитни оператори.

Само преди месец Vivacom и Eutelsat Group обявиха търговския старт на наземна станция за сателитни комуникации в с. Могила, Стара Загора. Съоръжението, което е едно от 35-те в света, осигурява възможност за разширени комуникационни услуги чрез сателити на ниска околоземна орбита. Част от наземната инфраструктура на Vivacom e и сателитна станция „Плана“, която е сред най-модерните съоръжения за бизнес клиенти в световен мащаб и има най-високата възможна степен на сертификация в областта на сателитните услуги – Tier 4. „Плана“ е сред най-модерните съоръжения за бизнес клиенти в световен мащаб.

През наземните си станции Vivacom излъчва над 600 ТВ канала, които достигат до милиони домакинства в Европа, Африка, Южна Америка и Азия, включително и до труднодостъпни места, сред които и Антарктида. Непрекъснатият ангажимент на United Group към растежа на Vivacom в сателитните услуги, затвърждава позицията на компанията като лидер и иноватор в световния телекомуникационен сектор, който предлага висококачествени услуги и решения на клиенти от цял свят.

Свързани публикации

Програмата за развитие на ООН (ПРООН) прекъсва глобалния телевизионен ефир с шокиращи метеорологични прогнози от бъдещето, за да призове към незабавни действия в областта на климата

Кампанията Weather Kids, създадена в партньорство със Световната метеорологична организация (WMO) и The Weather Channel, призовава за спешни…