vivo представя новия си флагман в Европа – X80 Pro

Той разполага с професионална система за изображения, проектирана съвместно със ZEISS, с изключителни характеристики за перфектната снимка

  • Система за изображения, проектирана съвместно от vivo и ZEISS, нов чип vivo V1+ и стандартно покритие на задна камера ZEISS T*Coating за ярки, естествени цветове и кинематографични видеоклипове и портрети.
  • Процесор Snapdragon 8 Gen 1, E5 Ultra Vision дисплей и технология с течна охлаждаща пара, камера за мощно и същевременно пълноценно потребителско изживяване.
  • Ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, 80W FlashCharge и 50W безжично FlashCharge за подобряване на ефективността и производителността.
  • Нова първокласна рамка за задния капак, изработена от стъкло Fluoride AG с керамично покритие и IP68 сертификат за изискан и устойчив дизайн.

vivo официално пуска своя флагман X80 Pro 5G в Европа, който дава на потребителите първокласно мобилно изживяване с нови функции за кинематографична фотография на камерата, разработена съвместно със ZEISS. Въз основа на професионалната мобилна фотография на серията vivo X, X80 Pro, със своя артистичен кинематографичен режим, водеща производителност и технологични иновации, продължава да демонстрира стремежа на компанията към перфектното потребителско изживяване във фотографията и видеографията.

Изключителни функции за професионално заснемане, създадени съвместно с ZEISS 

„X80 Pro демонстрира постоянния стремеж на vivo към иновации, ориентирани към потребителя и първокласна технология за мобилни изображения. Чрез сътрудничеството ни с ZEISS, световен лидер в оптиката и оптоелектрониката, ние отново предоставяме отлични изживявания за потребителите, за да могат да улавят моменти, да създават качествени снимки и видеоклипове с повече динамика и перспективи“, подчертава Иво Бояджиев, Ръководител продажби за vivo България.

X80 Pro на vivo разполага с обширни надстройки, разработени съвместно със ZEISS, които създават несравнимо мобилно фотографско изживяване и за първи път предоставя видео режими в кинематографичен стил. Новата функция ZEISS Cinematic Video Bokeh създава овално боке в стандартното за филми съотношение 2,39:1, създавайки ефект на широкоекранен кинематографичен обектив, който може да заснема високо естетични и изразителни видеоклипове. Потребителите също имат възможност да избират обикновено видео боке за обектива и по този начин с едно докосване да създават портретни видеоклипове с боке. Този ефект варира, за да се напасне на фокусното разстояние, блендата и разстоянието на снимане, докато при обикновен 16:9 кадър боке топките са кръгли.

В допълнение, нови ефекти, като ZEISS Cinematic Style Bokeh, са добавени към функцията ZEISS Superb Portrait, което позволява на потребителите да пресъздадат класическата холивудска естетика чрез добавяне на ефект на боке, подобен на филм с широкоекранно съотношение 2,39:1, комбинирано с артистично дълго овално боке, подобно на ZEISS Cinematic Video Bokeh. Цялостните ефекти могат също да бъдат подобрени с алгоритъмът за симулация на кинематографични обективи на vivo и технология за дълбочина на полето с двойна камера, която съчетава изобразяване и обработка на отблясъци. Чрез разпознаване на светли точки, устройството идентифицира най-ярката точка на картината като по този начин могат да се създадат художествени сини светлинни следи, подобно на синята ивица в лещите за кино.

vivo продължава да поддържа своите изключителни ефекти за нощни снимки с ZEISS Superb Night Camera. С подобрени функции като Pure Night View, X80 Pro може да заснема градски нощни сцени, като същевременно запазва оригиналния вид и усещане на сцената. В допълнение, X80 Pro поддържа XDR Photo, което може да подобри яснотата на изображенията със задно осветяване и да подобри тоновете, които отразяват по-добре това, което човешкото око може да види. Функцията XDR Photo може да оптимизира възможностите на дисплея на X80 Pro като подчертава контрастни тонове в снимките, за да демонстрира напълно висококачествения HDR ефект върху снимките. Поради факта, че задните камери X80 Pro са постигнали съответствие с покритието ZEISS T*, представянето на нощна сцена остава първокласно. Покритието ZEISS T* подобрява пропускането на светлина и помага за намаляване на отразяването на светлината и отблясъците.

За по-добро оптимизиране на най-доброто мобилно фотографско изживяване, vivo X80 Pro включва и ZEISS Natural Color, подпомаган от първия AI Perception Engine в серията за подобряване на точността на цветовете и улесняване на промяната на цвета и яркостта по време на заснемане. ZEISS Natural Color може да възпроизвежда естествени цветове и автоматично да оптимизира както точната експозиция, така и баланса на бялото, позволявайки на изображението да отразява най-добре това, което човешкото око може да види. Тази надстройка на функцията включва възможността за регулиране на яркостта на тона, заснемане на преживявания, които изглеждат по-реалистични, изискани и естествени.

Премиум мобилно фотографско изживяване

X80 Pro съдържа първокласни ъпгрейди на фотографията, като същевременно запазва класическите водещи функции, които превръщат vivo в марка за мобилна фотография. Потребителите могат да продължат да създават фотографски и видеографски шедьоври с лекота чрез иновациите на vivo.

X80 Pro има 32MP предна камера и задна система с четири камери, състояща се от 50MP ултрасензорна камера с GNV сензор и оптична стабилизация на изображението (OIS), 48MP широкоъгълна камера, 12MP портретна камера с гимбъл и 8MP камера тип перископ. 12-мегапикселовата портретна камера с гимбъл е основната надстройка, която позволява подобряване и стабилност на видеото, докато основната камера на X80 Pro включва и изключително персонализиран „ултра-чувствителен“ GNV сензор за оптимизиране на отразяващата способност и намаляване на разсеяната светлина в съчетание със стъклен обектив с висока пропускливост за ниска дисперсия и температурен дрейф за намаляване на заслепяването.

Продължавайки стремежа към първокласно изживяване при фотография и видеография, X80 Pro е оборудван с най-новата итеграция на чипа за изображения на vivo, vivo V1+, предоставяйки възходящо изживяване на потребителите с вградена AI система за професионално визуално обработване. X80 Pro включва добавена функция за AI Video Enhancement, която позволява на устройството автоматично да идентифицира правилния режим за светлинните условия, карайки потребителите да избират между видео HDR и нощен режим в зависимост от желанието си. Освен това, чипът vivo V1+ подобрява визуалното изживяване на X80 Pro при дисплея и игрите.

Панорамната камера е нова и изключителна функция, която допълнително подобрява потребителското изживяване. Тази функция има портретна технология за проследяване на движение, която може да намали размазването при движение, причинено от треперещи ръце. В допълнение, нощният спортен режим на X80 Pro позволява на потребителите да правят изключителни, динамични изображения, тъй като може да заснема по-ясни снимки дори в екстремни условия с подобрените си способности за откриване на движение.

Изключително водещо представяне

Революционните технологии на vivo в мобилната фотография и най-високата производителност правят X80 Pro мощно устройство, проектирано въз основа на разбирането на изискванията на потребителя.

X80 Pro е конфигуриран със Snapdragon 8 Gen 1. В сравнение с предшественика си, X80 Pro има подобрена производителност на процесора. Освен това, смартфонът е оборудван с подобрен LPDDR5 и подобрен UFS3.1 за висока скорост на работа и съхранение.

X80 Pro е снабден с ултра голяма камера с течно охлаждане на пара, която позволява максимално охлаждане на повърхността, което помага за поддържане на стабилност при използване на високопроизводителни функции като мащабни игри и видеозапис.

Проектиран с оглед на нуждите на потребителите, новият X80 Pro има значителни подобрения на батерията, които могат да се съобразят с начина на живот на всички потребители. X80 Pro поддържа 80W FlashCharge, докато поддържа и 50W безжично FlashCharge с голяма 4700 mAh батерия. С толкова голяма батерия, X80 Pro може да се зареди напълно само за 36 минути.

В допълнение, X80 Pro е оборудван с чисто нов 3D ултразвуков сензор за голям пръстов отпечатък, който предлага невероятно бърз процес на разпознаване на пръстови отпечатъци – само с едно докосване. Обикновено традиционното едноточково оптично сканиране на пръстови отпечатъци на дисплея изисква 15-20 докосвания. След като бъде регистриран пръстовият отпечатък, ултразвуковият сензор на X80 Pro осигурява едно от най-бързите отключвания в мобилната индустрия – само за 0,2 секунди. Тъй като зоната на разпознаване е 11,1 пъти по-голяма от традиционните оптични сензори за пръстови отпечатъци на дисплея, това подобрява цялостното изживяване при отключване.

Потапяне в гейминг изживяването

X80 Pro представя нови надстройки, позволяващи приятни и завладяващи игрови изживявания. Смартфонът е оборудван с голям X-Axis Linear Motor, поддържан от самостоятелно разработения алгоритъм за вибрации на vivo, който позволява тиха, но мощна вибрация. Скоростта на реакция на X80 Pro при стартиране и спиране е увеличена с 20% с по-ярки вибрации за по-приятно игрово изживяване.

X80 Pro Dual Stereo Speaker заедно със своя мощен бас осигурява балансиран и подобрен цялостен звуков ефект, като за първи път въвежда двойни високоговорители в серията vivo X на европейския пазар.

Елегантен водоустойчив дизайн със свежа естетика

Вдъхновен от външния вид на професионалните камери, квадратната и кръговата естетика, която образуват обектива и основата, е включена в концепцията за външен дизайн на X80 Pro, за да напомня за възможностите за професионална фотография на серията X. Обвитият в кръгов мотив обектив и визуалният дизайн приканват потребителите да видят света през камерата и подчертават силата на ZEISS за професионални изображения.

X80 Pro се предлага в цвят Cosmic Black, който представя широката и дълбока природа на нощното небе, заедно с жизнеността и вечната сила на Вселената.

Цена и наличности

vivo X80 Pro ще бъде наличен на българския пазар през втората половина на 2022 година на препоръчителна цена от 1199 евро.  

Snapdragon е продукт на Qualcomm Technologies, Inc. и/или неговите дъщерни дружества. Snapdragon е търговска марка или регистрирана търговска марка на Qualcomm Incorporated.

*Всички предоставени данни се основават на параметрите на vivo техническия дизайн, резултатите от лабораторните тестове и данните от тестовете на доставчика. Действителната производителност може да варира в зависимост от версията на софтуера, конкретната тестова среда и модела на смартфона. Всички сравнения, показани на тези страници, се отнасят само за vivo продукти.

X80 Pro е оборудван със стандартно зарядно устройство vivo (FlashCharge адаптер 20V / 4A) и поддържа до 80W. vivo Wireless FlashCharge поддържа до 50W. Действителната мощност на зареждане се регулира динамично при промяна на условията. 50W Wireless FlashCharge трябва да се закупи отделно.

Свързани публикации