Всичко е наред и никой не е щастлив XVII. Гост: Гери Турийска.

Снимка Rawpixel

Великият английски философ Сър Пелам Гренвил Уудхаус е казал – каквото и да се случва, всичко е за добро.

Гериту е Шива от Изток. Тя познава всичкото селебритита в БГ, но е Пощенска кутия за приказки (или както преди хиляди години каза в Радио Кафе “аз си имам цепка, и тази кутия си има цепка – пускайте в нея”). Пием в Монтерей, но отдавна не сме го правили. Вероятно, защото аз съм кисел мизантроп, а тя избухва в Царево с Летен Кинобар. Непоискани съвети дават само тъпаците. Не бъди тъпак, каза тя.

Снимка Петър Димов.

Всички ще умрем. Това включва освен теб, всички останали, които обичаш и харесваш – родителите и пра-родителите ти, приятелите ти, любимите ти музиканти, актьори и писатели. Никога не го забравяй. Това е единствения начин за правилно обичане.

Всички ще остареят. Всички. Някои първо отвътре, после отвън. Не го забравяй и слагай кремче.

Всички лъжат и всички обичат да ги лъжат. Очаквай да те излъжат отново.

Щастието е като сармата. Някои я предпочитат с кайма, други с лозово листо. Казвай си какви сарми харесваш и си поръчвай от тях. Иначе ще си изгубиш времето в очакване някой да ти завие правилната сарма.

Има едно пространство между будното ти състояние и съня, което ако успееш да намериш, с всички сили дръж. Там има сила, която променя, създава, предизвиква и чисти.

Харчи си парите за другите, за ядене, пиене, пътуване и най-вече за глупости. После няма да те направят щастлив/а. Това са просто пари.

Не работи с мнителни хора. Те са най-вредните за твоето щастие. Ако са изгубили доверие в теб, продължавай нататък. Излишно е да си хвърляш енергията да ги „печелиш обратно“.

Има много хора, навсякъде. Избери си готини, които те карат да се харесваш.

Смей се с всичките си зъби. Можеш да си щастлив/а само сега.

Пей!

Казвай НЕ. Много е хубаво! Обичаш ли ме? НЕ. Няма ли да ми се извиниш? НЕ. Значи не ти пука за моите чувства, така ли? НЕ.

Поговори с някого. Най-добре със специалист. Не се опитвай да се справяш сам с трудните моменти. Няма нужда. Никой няма да те аплодира, че си се оправил сам.

Опитай! Направи ги тия грешки!

Никой не ти е длъжен, да. Поеми отговорност и сядай да бачкаш! Но яж в леглото.

Ми, нищо не прави днес. Пусни си някоя стрийминг платформа и не вдигай.

Направи го това дете щастливо. От много малко имат нужда.

Не търпи родителите си. Те не са твоя отговорност. Бъди човек с тях и толкова.

Флиртувай! Целуни ги всичките!

Играй компютърни игри, вместо да спиш. Поне веднъж в месеца. Избий ги тия зомбита, построй я тая империя!

Сипи си.

Хоро може да се танцува и на Шон Пол.

Гери е тук, а сега чуйте нещо нечувано до сега – парче от предстоящия албум на Гери, в колаборация с великана Ясен Козев. ТУК.

Снимка Петър Димов.

Свързани публикации