За първи път в България с аудио-визуална изложба ще бъде представена първата бутилка от лимитираната колекция Tales of The Macallan

Най-ексклузивната серия от най-колекционираното уиски в света ще очаква ценителите от 5 до 8 декември, в галерия „VIVACOM ART HALL Oborishte 5“ 

За първи път в България ще се проведе аудио-визуална изложба, на която ще бъде представено първото уиски от лимитираната колекция на The Macallan – Tales of The Macallan. Най-ексклузивната серия на пазара, съдържа общо 6 бутилки, като първата от тях – Tales of The Macallan Volume I, ще бъде представена по нетрадиционен начин пред широката аудитория в столичната галерия „VIVACOM ART HALL Oborishte 5“, от 5 до 8 декември, между 14:00 и 21:00 ч. Ценителите на качественото уиски ще имат възможността да се потопят в едно различно премиум изживяване, а България е сред първите пазари в света, на който почитателите и колекционерите на кехлибарената напитка ще имат възможността се потопят в историята и изкуството зад първата бутилка, която вдъхва живот на наследството на The Macallan. 

Затворено в кристален декантер Lalique, Tales of The Macallan е дестилирано през далечната 1950 г. и бутилирано през 2021 г., за да бъде представено 71 години по-късно и да пренесе почитателите в друго време, разкривайки им история за новото начало и една сбъдната мечта. Първата бутилка сингъл малц лимитирано уиски от колекцията е „скрита“ в изключителен алманах от 800 страници, разказващ неподозирани детайли от живота на пионера Джон Грант и жена му – собствениците на нивите за ечемик и резиденцията Easter Elchies Estate, които в началото на XVIII в. построяват резиденцията и поставят началото на приказката на The Macallan. 

Аудио-визуалната изложба ще позволи на запалените уиски любители да се докоснат до любопитни и запомнящи се моменти от историята на лимитираната колекция, чийто дистрибутор в България е Кока-Кола ХБК. Посетителите ще усетят времето, в което са положени основите на едномалцовото уиски изживяване, създадено преди векове и развиващо се и до днес, и ще имат възможността да видят на живо бутилката, която помества в себе си историята на The Macallan. 

Билети за аудио-визуалната изложба в галерия „VIVACOM ART HALL Oborishte 5“ могат да бъдат закупени на място, като те ще се предлагат в две категории: стандартен тур – на цена от 50 лв., включващ дегустационно уиски и възможност за закупуване на редки бутилки от различни колекции на The Macallan, както и комплимент – специален сертификат от посещението на изложбата, и персонален тур, който ще бъде достъпен на цена от 100 лв.Персоналният билет ще предостави на посетителите както цялостното аудио-визуално изживяване и сертификата за него, така и допълнителен комплимент – дегустация на лимитирани издания уиски The Macallan и персонален гид. 

Консумирай отговорно!

www.konsumirai-otgovorno.bg

Свързани публикации