Американска търговска камара в България посрещна с „Добре дошъл“ Н. Пр. Кенет Мертен, посланикът на САЩ в България

  • Американска търговска камара в България организира събитие за „Добре дошъл“ с Н. Пр. Кенет Мертен, посланикът на САЩ в България. 
  • Мандатът му започва в навечерието на отбелязването на 120-тата годишнина от установяване на дипломатическите отношения между България и САЩ.
  • Оливие Маркет, президент, АТК: „Само заедно ние можем да продължим да градим по-здрави отношения в множеството стратегически сектори между двете страни.“

Американска търговска камара в България (АТК) посрещна с „Добре дошъл в България!“ новодошлият посланик на Съединените американски щати у нас Н. Пр. Кенет Мертен. Това се случи днес на специално събитие с близо 200 души, представители на членовете на Камарата, в Гранд Хотел Милениум София.

„Американската търговска камара е горда и благодарна за честта, която ни оказвате днес като произнесете своята първа публична реч в България. Мога да Ви уверя, че може да разчитате на нас за постигане на нашите общи приоритети в множество стратегически сектори и области на национална и регионално значение.“ – каза Оливие Маркет, президент на АТК. „Едно нещо е сигурно: само заедно можем да надграждаме нашите силни взаимоотношения в тези важни области както за САЩ, така и за България.“

„По време на моя мандат ще се радвам да видя как това жизнено икономическо партньорство продължава да расте. Ние виждаме огромен потенциал за разрастване на нашата свързаност в ключови области като технологии и иновации, селско стопанство, образование и предприемачество, инфраструктура и разбира се – в енергетиката. Други последващи възможности ще създадат с приемането на България в Еврозоната и последващата й интерграция в европейските пазари.“ – подчерта в речта си Н. Пр. Кенет Мертен. 

Приоритети на Американска търговска камара в България

Приоритетите на АТК остават стабилни и включват: Регионално и трансатлантическо застъпничество, Регионални и международни инициативи, Устойчив бизнес климат, инвестиционна среда и върховенство на закона, Дигитална икономика и иновации, Развитие на човешкия капитал.

Сред приоритетните сектори за Камарата са: енергетика, здравеопазване, образование, дигитализация.

Свързани публикации

Илия Гърков става Изпълнителен вицепрезидент и Главен оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс“

Досегашният старши вицепрезидент „Оперативни дейности“ в Европа поема още по-големи отговорности в минната компания Висшето ръководство на канадската…