ИКЕА пренася морския свят у дома с новата колекция за игра BLÅVINGAD

Тя е вдъхновена от любопитството на малчуганите към живота на морските обитатели и е реализирана с помощта на Детски консултативен панел

Колекцията BLÅVINGAD е създадена, за да вдъхнови интереса към живота във водните басейни – дом на хиляди същества. Плюшени играчки на любими морски животни,  текстил в океанска тематика, игри с подводници и риболов, както и закачливо осветление са само част от новите артикули. Тази колекция ще предизвика любопитството на малчуганите към водните басейни и морските обитатели в две възрастови групи – от 3 до 7 години и над 8 години. Подобно на дълбокия океан, детското въображение е място, където се крият чудеса.

Играта е в основата на сериите за деца на ИКЕА. Ние сме вдъхновени да създаваме продукти, които насърчават повече възможности за игри и забавления както за децата, така и за семействата“, споделя Хорхе Омар Сантойо Хенайн, продуктов дизайнер в ИКЕА. “По време на творческия процес разбрахме колко е важно да продължаваме да създаваме колекции, които подкрепят играта, но и отговарят на функционалните нужди за домашното обзавеждане“, допълва той.

Идеята за колекцията се основава на изводите на Детската консултативна група на ИКЕА. От нея става ясно, че децата са загрижени за океаните и по-специално за животните, които живеят там. В резултат на това ИКЕА базира визията на дизайна върху морските обитатели. Брандът предприема стъпки за включване на по-устойчиви материали. Например 100% рециклиран полиестер, който се среща в избрани артикули, включително и в плюшените играчки. Благодарение на работата с Детската консултативна група беше определено кои океански създания се харесват най-много на децата от различни държави. Това доведе до създаването на героите, които се срещат в новата колекция BLÅVINGAD, а именно делфин, косатка, син кит, костенурка и октопод. На този линк можете да прочетете за това как експертна група от деца е помогнала за разработването на колекцията – и как тяхната загриженост за океана е вплетена във всеки детайл.

Свързани публикации

„Изоставените колички“ са по-малко, благодарение на новите платежни методи в онлайн търговията

Дискусионният панел в eCommerce Academy разгледа иновативни инструменти  в помощ на търговци и потребители Есенното издание на eCommerce Academy Conference 2021 събра голям брой…