Лидер в категорията „Радлер“ за поредна година е „Ариана Радлер“

Брандът заема водеща позиция* в обем в категорията за 2021 година и е най-предпочитаният от потребителите радлер на пазара

Лидер в категорията „Радлер“ на пазара за поредна година е „Ариана Радлер“. Данните* са от AC Nielsen за периода 2021 г. и показват, че на годишна база марката е с водещ дял в обем в категорията, утвърждавайки се отново като най-популярният и предпочитан радлер бранд на пазара. От ЗАГОРКА АД споделят добрите новини преди началото на сезона на плодовете и разказват, че рецептата за успех през годините се крие в комбинацията от високо качество, иновативност, нови вкусове, формати и опаковки и много атрактивната цена, подкрепени със свежа комуникация.

Ариана Радлер е първата марка, която предлага безалкохолен вариант в категорията радлер през 2017 г., като с тази иновация, отговаря на засилващата се тенденция за здравословен и балансиран начин на живот. Марката винаги е била двигател за развитието на категорията. Като част от богатия асортимент на ЗАГОРКА АД, през изминалата 2021 г., в портфолиото на Ариана Радлер се предлагат 4 вкуса: класически радлер лимон, сладко-свежа малина, разхлаждаща комбинация от ягода и мента, както и цитрусов микс от портокал и грейпфрут. Всеки от вкусовете има свои почитатели, но най-предпочитаните, и доказали се вече с верни фенове варианти, са тези с вкус на лимон и малина. Отчитайки нуждата на потребителите, Ариана Радлер 0.0 се предлага на достъпна цена, в опаковки от 330 мл. кен, което ги прави максимално удобни за консумация в движение – независимо от ситуацията в забързаното ежедневие.

През 2019 г. Ариана Радлер  0.0, като част от безалкохолното портфолио на компанията – Zero Zone, разгръща присъствието си на пазара и окончателно печели своя вярна база фенове. Това е и причината, поради която свежата алтернатива се предлага целогодишно на пазара, а не само в сезон, в който потребителите търсят разхлада.

Марката Ариана Радлер се предлага на българския пазар още през 2012 г. с иновацията Ариана Радлер 1.8%, като алтернатива на традиционното пиво с освежаващ летен бирен микс от Ариана светло и лимонов сок. Уникалната комбинация по изпитана класическа рецепта с натурални съставки на Ариана Радлер се насочва  към консуматорите, които са отворени към нови вкусове и залагат на глътка слънчева свежест и лекота.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Пивоварна Загорка навлиза във втория век от своите операции в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията”  през 1902 г. от  д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN и от тогава до днес, в продължение на повече от 25 години, е един от водещите български производители на бира и сайдер, който се ангажира да развива бизнеса си устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в опазване на околната среда, социална устойчивост и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., ЗАГОРКА печели челни места в конкурси за най-зелена и социално отговорна компания в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Марката Ариана активно допринася за зеленият имидж на компанията със своите инициативи #Зеленодействие, част от които бяха засаждането на над 2300 дървета, оптимизиране на използваната пластмаса в опаковки и др.

Портфолиото на Загорка АД предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, сайдерът Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения за любителите на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0% с вкусовете на лимон, малина, портокал и грейпфрут, ягода и мента.

*Disclaimer: По ритейл одит данни на NielsenIQ България за продажби в обем и стойност за категория Радлери, в пазар NielsenIQ Тотал България, за периода 2021 година.

За повече информация за компанията и нейните продукти: www.zagorkacompany.bg

Свързани публикации