BILLA България с отличие за „Най-добър работодател“ в страната

Веригата получи признанието, от престижния международен институт Top Employers Institute, за своите постижения в областта на развиетието на човешките ресурси 

BILLA България e отличена като „Най-добър работодател“ от престижния международен институт Top Employers Institute. Сертификатът Top Employer се връчва след провеждане на задълбочен независим одит на HR практиките на компаниите в няколко области, включително възнаграждения и придобивки на служителите, условия на труд, обучение и кариерно развитие. В тазгодишното проучване BILLA България постига своя най-висок резултат в областите „Привличане на таланти“, „Развитие на служителите“, „Стратегия за управление на човешкия ресурс“ и „Обучения и представяне“. BILLA е един от най-големите работодатели в страната, като близо 20% от служителите, които работят в компанията, са част от нея над 5 години, а повече от 14% – над 10 години. Освен с отличните условия на работа, които компанията предоставя, BILLA успява да задържи висок процент от своите служители с разнообразните възможности за кариерно развитие, които им осигурява. Всеки 10-ти служител на компанията е получил повишение през изминалата година, а близо 2 000 служители са преминали успешно електронно обучения за повишаване на квалификацията си. 

„Изключително щастлив съм, че 2023 година започва по този обещаващ за нас начин. Днес пазарът на труда е изклюичително динамичен, ето защо признанието за нашите успехи в привличането и задържането на хора и тяхното развитие в компанията е толкова ценно. Вярвам, че това отличие е резултат и от постоянството в усилията ни да надграждаме грижата за нашите служители, да обогатяваме постоянно пакета от социални придобивки и винаги да им даваме сигурност като стабилен работодател, който застава зад тях в предизвикателни времена и стимулира техния растеж – не само в професионален, но и в личностен план“, коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България. 

Top Employers Institute е международна независима организация за проверка и сертификация на най-добрите практики в сферата на човешки ресурси. Създаден преди повече от 30 години, институтът е сертифицирал над 2 000 организации в 121 държави по целия свят. Отличените компании, сред които от тази година е и BILLA България, са се утвърдили като топ работодатели, оказващи положително влияние върху живота на над 9,5 милиона служители в световен мащаб. 

Програмата на Top Employers Institute сертифицира организации въз основа задълбочен анализ на резултатите от проучване на въведените работодателски практики. Анализът на Top Employers Institute обхваща общо 6 ключови сфери в областта на човешките ресурси, състоящи се от над 20 теми, включително стратегия за хората, работна среда, привличане на таланти, обучение, разнообразие, равнопоставеност и приобщаване, благосъстояние и др. 

„Предизвикателните времена подбуждат най-доброто в хората и организациите. И ние станахме свидетели точно на това в нашата програма през тази година: изключително представяне на сертифицираните Топ Работодатели 2023. Тези компании винаги са показвали, че се грижат за развитието на своите служители и с това те колективно обогатяват световния пазар на труда. Горди сме да обявим и да поздравим тазгодишната група на водещите работодатели, посветили грижа и усилия за повишаване на благосъстоянието на своите служители“, сподели изпълнителният директор на Top Employers Institute Дейвид Плинк. 

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин в София. Тя е представена в 46 града в страната, с общо 148 търговски обекта, което я прави веригата с най-голям брой магазини в България. BILLA България е и един от най-големите работодатели в страната със своите над 4 700 служители, като се очаква тази година техният брой да надхвърли 5 000. Само за 2022 година веригата е инвестирала над 5 млн. лева в повишаване на възнагражденията и социалните придобивки за служителите си.

Свързани публикации

Служители на водещи финансови организации от България се включват в предизвикателството The Hero Challenge, организирано от Cyrcl

Състезанието, целящо създаването на по-благоприятна градска среда, чрез намаляване на въглеродните емисии, стартира на Международния ден на Земята…