BILLA България получи най-високото отличие за социална отговорност на VI Progressive Awards 2024

BILLA бе удостоена с наградата за „Най-добър проект за социална отговорност Ритейлър“ в VI Progressive Awards 2024. Престижният конкурс отбелязва най-забележителните успехи на търговци, производители, марки и проекти от бързооборотния бизнес в България. Отличието бе присъдено за програмата „BILLA и приятели – за децата на България“, която успешно подкрепя децата и семействата в нужда в страната.

„Тази награда е признание за нашата непрекъсната работа в подкрепа на уязвими български деца и семейства. В BILLA вярваме, че истинският успех идва тогава, когато е постигнат отговорно и с грижа за хората и средата, в която живеем. Благодарим на журито и на колегите от FMCG сектора за високата оценка, която ни вдъхновява да продължим да инвестираме в по-доброто бъдеще на нашето общество.“ – сподели Владимир Василев, Директор корпоративно и стратегическо развитие на BILLA България.

От 2012 г. BILLA България реализира множество социални инициативи, обединени в програмата „BILLA и приятели – за децата на България“. С тях компанията оказва подкрепа за положителна промяна в живота на уязвимите групи в обществото, като се фокусира върху най-крехкото и най-ценно богатство – децата. Съвместно с фондация „Искам бебе“ веригата  подпомага десетки семейства с репродуктивни проблеми да осъществят най-голямата си мечта да станат родители. Компанията подкрепя образователни, възпитателни и спортни дейности за деца и младежи на фондация „КОНКОРДИЯ България“ и „SOS Детски селища България“, както и дава възможност за равен старт в живота на младежи с нарушено зрение чрез Съюза на слепите в България. Съвместно с Българския Червен кръст, BILLA помага на деца и семейства в неравностойно положение, подкрепяйки програмите „Купи и дари“ и „Топъл обяд“. За последните 3 години търговската верига е инвестирала над половин милион лева в социални каузи в страната.

Progressive Awards е ежегоден конкурс, който признава постиженията в бързооборотния сектор в България. Той служи като платформа за оценка на иновации, лидерство и устойчивост, подчертавайки значението на социалната отговорност в бизнеса.

Свързани публикации